Obučena kao sve ostale

Momci, generalno uzev, vole devojke, ali postoji i ponašanje nekih devojaka koje im je odbojno. Jedan od primera je i ovaj iz naslova, kad vide da je devojka obučena isto kao i sve ostale, kao da su klonirane – zar nema sopstveni ukus?
Ne radi se o tome da je ta devojka obučena obično, farmerke i majica varijanta. To je odeća koja se i ne "registruje" – obično i neupadljivo. Radi se o situacijama kad je devojka doterana, suknjica, bluzica, štiklice – i pri tom je doterana na isti način kao njene drugarice.
Kad se male devojčice obuku potpuno isto, to može da bude slatko. Kad se, bez ikakvog dogovaranja, potrefi da dve drugarice dođu u školu isto obučene, i to može da bude zabavno – nisu se dogovarale, nemaju skroz istu gardrobu, a, eto, tako se potrefilo. Ali, već duže vreme nije retka pojava da devojke izgledaju "kao klonirane", sve isto obučene. Gde je tu mašta? Gde je tu lični stil? Kad smo kod ličnog, gde je tu ličnost?
Ne kažemo da treba da u školu ili na žurku dođete kao klovn, ili u gomili šljokica, u drečavoj odeći s kakvom bi vas u mraku videli na nekoliko kilometara razdaljine i slično. Ne kažemo da se treba razlikovati na takav način – to je neukus, osim ako idete na maskenbal ili neko slično događanje gde bi takav izgled bila fora, ne stvar redovnog stajlinga. Ono što kažemo jeste da treba imati sopstveni ukus, sopstveni stil, ne samo kopirati druge. Kopiranje može nekad, dok eksperimentišete i otkrivate šta vam stoji i u čemu uživate, ali ne treba kopirati drugarice stalno.
Eksperimentišite! Zabavljajte se! Za eksperimentisanje možete da pozovete i drugarice da vam pomognu i da se sve dobro zabavite – organizujte se i zajedno isprobavajte različitu garderobu i procenjujte kako kojoj šta stoji. To što ste drugarice ne znači da treba potpuno isto da se oblačite. Izgradite sopstveni stil – biće vam zabavno dok to radite, bolje ćete izgledati, plus ćete se bolje i osećati sa sopstvenim stilom nego kad izgledate isto kao sve ostale devojke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.