Oči poput mačjih

Bliži se novogodišnja noć, a samim tim i obavezna pitanja o oblačenju, šminkanju, frizuri i ostalim detaljima koji čine nečiji vizuelni identitet. Budite sigurni da će Magazin spremiti savete za poslednji trenutak, ali ovoga puta planiramo unapred. Evo nekoliko saveta o šminkanju koje nikako ne treba smetnuti s uma.

Skoro svaka žena voli ajlajner, bez obzira na to da li je on u obliku olovke, tuša ili senke. Ajlajner služi za naglašavanje oblika očiju. Ako je vaš najveći problem ajlajner koji se redovno razmaže, pročitajte sledeće savete.

Ajlajner će se skoro obavezno razmazati, jer je predeo oko očiju uvek vlažan. Plakanje, kijanje, smejanje i trljanje očiju neprijatelji su uredne šminke. Ipak, sve ove pojave mogu se donekle kontrolisati i tako se može izbeći „razmazan izgled“.

Ako često koristite ajlajner, izbegavajte nanošenje tonera i krema direktno oko očiju. U tom slučaju mnogo je bolji gel za oči. Sačekajte nekoliko minuta pre nego što počnete šminkanje očiju ako ste naneli bilo kakav kozmetički preparat oko njih.

Ukoliko niste previše vešti u korišćenju tečnog ajlajnera, pokušajte sa onim u obliku olovke. Olovku nanosite tačkajući duž trepavica u boji koju izaberete. Zatim pređite na tuš u istoj boji. Izaberite tanku četkicu za tuš, ona će vam omogućiti dovoljnu preciznost. Pratite već iscrtane tačkice i pažljivo nanesite tuš. Za ovaj finiš ne morate koristiti tuš, već to može biti i senka za oči. U ovom slučaju četkica mora biti dobro potopljena u boju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.