U trendu

Odbija vas jer se ne dopadate njegovom društvu

Lepo je verovati da ljubav ništa ne može da spreči. Nažalost, u stvarnom životu nije uvek tako, i ljubavi se mnogo toga može isprečiti – recimo to da se ne dopadate društvu dečka koji vam se sviđa, pa se on zato drži dalje od vas, iako bi zapravo voleo da bude s vama.
Neko bi na opisanu situaciju rekao: „Da me on stvarno voli, bio bi sa mnom uprkos tome što se ne dopadam njegovim ortacima“. To nije u potpunosti tačno. Dečko može da vas stvarno i iskreno voli (treba uzeti u obzir i da se način na koji neko voli menja s godinama; ljubav se, kao i sve ostalo, uči, i niko neće na isti način voleti sa 7, 17, 27 i 57 godina – a opet sve vreme govorimo o ljubavi), a da mu istovremeno nedostaju zrelost i samopouzdanje. Voli on vas, ali mu je veoma bitna i podrška njegovog društva; kroz njihovo odobravanje ili neodobravanje procenjuje i sopstveni uspeh i sliku o samom sebi. I tako se može desiti da je zaljubljen u vas, ali njegova ekipa iz nekog razloga smatra da vi niste „kul“, i on pokušava da potisne sopstvena osećanja.
Nezrelo? Beskičmenjački? Nije u potpunosti netačno opisati njegovo ponašanje na takav način. Međutim, ne treba zaboraviti da ipak razmišljate o tinejdžeru (da li sebe smatrate oličenjem zrelosti?), a što se tiče toga da je beskičmenjak, pa, i vama mnogo znači podrška vaših drugarica, zar ne? I nije da bi vam bilo svejedno kada bi vaše drugarice vašeg dečka smatrale bezveznim.
Naravno, i vi i vaša simpatija ćete voleti i ponešto što vaše ili njegovo društvo ne voli; zavisno od toga koliko samopouzdanja imate i kakvo vam je društvo, možda će vaša ekipa znati za to što vam se sviđa, a možda ćete to zadržati za sebe. Samo što je malo teže vezu zadržati za sebe – pre ili kasnije neko bi vas otkrio, a osim toga, ne bi vam ni bilo baš lepo da vas dečko krije kao da se stidi toga što je s vama.
Šta da uradite u takvoj situaciji? Jedna mogućnost je da odustanete i nađete nekog s malo više samopouzdanja, ili nekog ko se druži s ljudima koji vas gotive. Ta mogućnost je nešto što se relativno lako primenjuje ukoliko prema tom dečku baš i nemate jaka osećanja, dopada vam se, ali nije da će vam srce prepući ako ne budete s njim. Druga mogućnost jeste da pokušate malo-pomalo da ohrabrujete simpatiju, da mu pomognete da izgradi dovoljno samopouzdanja da bi se suprotstavio svom društvu (može da pomogne i bockanje, da idete na njegovu sujetu, ispitujete ga za šta mu je sve potrebna dozvola njegove ekipe, da li ih pita i da li sme da ode u toalet). Pomenuto bockanje vam se čini surovim? U pravu ste, ali trebalo bi imati dovoljno hrabrosti da ne dopustite društvu da se suviše upliće u vaš lični život. A postoji i treća mogućnost – pobrinite se da njegovo društvo zaključi da ste vi ipak „kul“ osoba. Kako ćete to učiniti zavisi od toga kakvo mu je društvo, u principu je jedna od glavnih stvari da oni znaju da im nećete oteti ortaka niti mu zabraniti da se viđa s njima jednom kad postane vaš dečko.
Za koju ćete se od navedenih mogućnosti (ili, možda, za neku kombinaciju) opredeliti je na vama da odlučite – mi vam želimo puno sreće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.