U trendu

Odbio vas je, šta sad?

U ljubavi nije sve uvek lepo, niti je ljubav uvek uzvraćena. Nije mali broj devojaka koje se pitaju: a šta kad ih dečko koji im se dopada odbije? Najčešće, ma koliko to isprva teško bilo, najbolje je nastaviti sa svojim životom – ne možete nikog naterati da se zaljubi u vas.
Nekada se desi da se devojci godinama sviđa isti dečko. Išli su zajedno u osnovnu školu, i već tada joj se dopadao, ali ništa nije učinila povodom toga. Onda se desilo da upišu istu srednju školu, čak budu u istom odeljenju. Povremeno ga vidi kako je gleda. I dalje joj se dopada, pokušava da ga osmehom navede da joj priđe. On ne prilazi. Konačno, ona skupi hrabrost, i pita ga da izađu. On je odbije. Nije grub, nije nevaspitan, ali nije ni zainteresovan. Devojka se tada, naravno, oseti grozno, i ne zna šta bi dalje.
Veoma je lako reći da bi trebalo da nastavi sa svojim životom – on ju je odbio, nije zainteresovan, ona ne može da ga natera da je zavoli – ali to nije nimalo lako učiniti. Naročito ako vam se ista osoba dopada već godinama, to je već prešlo u naviku, i ne razmišljate o nekome drugom, želite da ste baš sa tom osobom, jako to želite.
Ono što je neretko problem kad vam se neko jako sviđa jeste agonija: "A da li se i ja sviđam njemu?". Velika je stvar već ako uspete da priđete toj osobi i pozovete je da izađete – a tada i dobijete ovakav ili onakav odgovor na pitanje da li joj se sviđate. Ukoliko vas je odbila, pa, svakako da nije prijatno, ali ste dobili odgovor. I trebalo bi da poštujete taj odgovor – kako biste se vi osećali da vas proganja neko za koga niste zainteresovani?
Nije nimalo lako, naročito na početku, ali ako ste odbijeni, setite se svih onih stvari koje inače volite da radite, svih osoba u čijem društvu uživate. Radite ono što volite, uživajte s prijateljima koji vole da ste u njihovom društvu. I, znate šta? Osoba koja očigledno uživa u svom životu najčešće je veoma privlačna – moguće je da će taj dečko zaključiti da je pogrešio i da će postati zainteresovan za vas. A moguće je i da tada, jednom kad se oslobodite opsesije tom osobom, vi više nećete biti zainteresovane – imao je svoju šansu, propustio ju je, naći ćete već nekoga kome nisu potrebni "vekovi" da bi shvatio da mu se ipak dopadate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.