U trendu

Odoleti televiziji

Ah, ta magična kutija: jedna serija, druga serija, treća serija, MTV ako imate kablovsku ili satelitsku televiziju; ili, ako vam to nije dostupno, razne domaće stanice koje puštaju muziku. Pored toga, možete poslati svoju želju SMS-om, a možete i razmenjivati poruke sa drugim gledaocima. Tu su i filmovi. Jeste, vrište vam roditelji da se maknete već jednom od te idiotske kutije, ali kako da to učinite kad i vaši prijatelji gledaju televiziju? Ako je ne budete gledali, nećete biti u toku šta se dešava, pa ćete ispasti glupi. Roditelji ionako vrište zato da bi oni zgrabili daljinski.

Ipak, ma koliko vam televizija bila zanimljiva, to ima i svojih negativnih posledica. Mada vam se ne čini tako, dokazano je da televizija čini nervoznim ljude koji je gledaju; ne možete se zaista opustiti uz televiziju, a ako zaspite uz uključen televizor, loše ćete spavati. Osim toga, ako stalno „visite“ pred televizijom, vrlo verovatno i grickate nešto najveći deo vremena (uz TV program i ne primetimo šta sve pojedemo, tako da možemo i dalje biti gladni iako smo uneli dovoljno energetskih materija da nahranimo slona), što će vam upropastiti i liniju i zube.

Još jedna negativna posledica: jeste, nećete biti neinformisani pred društvom, ali ćete svi biti nervozni od previše gledanja televizije, pa vam i druženje neće biti baš neko. Brzo ćete se razići, a tada – zna se: daljinski u ruke, gazirani sok i grickalice negde blizu ruke i nova runda gledanja televizije može da počne.

Naš predlog: batalite televiziju. Ne u potpunosti, ali proberite iz programa samo ono što vas zaista zanima; preskočite ono uz šta biste vegetirali dok ne počne ono zanimljivo. Tako dobijeno vreme iskoristite na šetnje sa društvom, a može i zajedničko trčanje ili neka druga aktivnost kojom ćete smanjiti televizijom stečene naslage. Taman ćete tako i zube odmoriti od preterane količine šećera. Dobitak je višestruk: lepo ćete se provesti sa društvom, ponovo ćete biti u formi (i nećete izbegavati onu debeljucu u ogledalu), a i zubi će vam ponovo blistati. Kad se osmehnete onom simpatičnom stvorenju…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.