U trendu

„Odskočna“ veza (2)

Pisali smo o tome šta je „odskočna“ veza, kako do nje dolazi i zbog čega je problematična. Danas možete pročitati kako stvari obično idu u takvoj vezi, kako prepoznati da li je veza u kojoj ste zapravo „odskočna“ i šta možete da učinite ako jeste.
„Odskočna“ veza se najčešće ne završi naročito lepo, jer nije ni počela iz pravih razloga. Onaj ko je u nju stupio prebrzo nakon raskida se razočara jer osećaj ipak nije isti kao u prethodnoj vezi, posle nekog vremena se oseti da to nije to, a dečko ili devojka te osobe često i sami budu povređeni ukoliko su se iskreno zaljubili, jer im ljubav zapravo nije uzvraćena. Još jedan problem sa „odskočnim“ vezama: umeju da se naređaju u nizu. Počnete s jednom, vidite da to nije to i razočarate se, pa ubrzo krenete sa sledećom, to i dalje nije to, opet raskid, pa nova veza… A sve vreme vam nedostaju onaj dečko ili ona devojka iz one veze nakon koje su počele te „odskočne“. Ne znači da biste nužno bili ponovo s njima, ali ste navikli na njih i nedostaju vam.
Kako znati da li ste zapravo u „odskočnoj“ vezi? Tako što vam se u tu vezu na ovaj ili onaj način stalno upliće prethodna, nešto iz prethodne veze. Ili u novoj vezi pokušavate da rešite probleme koje ste imali u prethodnoj, ili u staroj vezi postoji nešto što još niste razrešili, sami sa sobom ili s bivšim dečkom ili devojkom. Sve su to znaci da za vas prethodna veza nije stvar prošlosti, već nešto što vam se i dalje u velikoj meri mota po mislima, a dokle god je tako, ne možete zaista da se ponovo zaljubite, niti da počnete novu vezu.
Šta učiniti ako ste u „odskočnoj“ vezi? Ono što se najčešće desi jeste da se veza okonča – a nakon toga bi s novom vezom trebalo sačekati dok zaista ne prebolite bivšu ljubav, i u tu novu vezu se ne upuštati samo iz želje da se bude s nekim, već zato što ste upoznali nekoga s kime stvarno želite da budete. Nekada se desi čak i da „odskočna“ veza uspe, to jest, da ono što je počelo na taj način preraste u pravu vezu, da se vremenom stvarno zaljubite u tu novu osobu. To je zaista redak slučaj, ali se dešava, pa ako baš želite, možete pokušati i da održite „odskočnu“ vezu. Šta god da odaberete, želimo vam sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.