Oko veze se trude oboje

Kada ste zaljubljeni, može se desiti da poželite da sve – i svoje srce, i svoja osećanja – spustite na dlan osobe koju volite i da pustite nju da brine o svemu, i da se pri tom nadate da će oni sve uraditi baš onako kako vi želite. Ne bi trebalo ovako postupati.
Da se razumemo, nije nenormalno niti ružno i sebično s vaše strane ukoliko poželite ovako nešto – potpuno je prirodno, kad ste zaljubljeni, da vam se jako dopada ideja da se u tu ljubav ušuškate i ne radite ama baš ništa, samo da uživate. Problem je što to tako ne može da funkcioniše, čak ni ako voljena osoba pristane na takav odnos. Ma koliko vas taj dečko ili devojka voleli, oni ne umeju da vam čitaju misli i ne mogu uvek da pogode šta je ono što vi želite. Da i ne spominjemo da uopšte nije fer da se oko veze trudi samo jedno i da tu od veze najčešće ne ispadne ništa (osim ako ste s osobom koja ima patološku želju da kontroliše vaš život, a s takvom osobom uopšte ne bi trebalo da budete, jer ćete vrlo brzo biti povređeni, dok će ona raditi ono što ona misli da treba, bez obzira na to da li se to vama dopada).
Ma koliko želeli da vam u vezi bude opuštencija i da vam bude lepo, to što ćete sve prepustiti drugoj strani nije put do takve veze. Da bi veza uspela, oko nje moraju da se trude oboje, moraju da pružaju oboje, o njoj i o tome šta im prija i šta žele, a šta ne, moraju da pričaju oboje. Tek tada možete zaista da upoznate jedno drugo, pa, samim tim, i da znate koje su potrebe onog drugog (što ne znači da ste automatski dužni da ama baš svaku potrebu voljene osobe ispunite vi, i to odmah i bezuslovno, ne ako se radi o nečemu što ne želite da uradite ili za šta još uvek niste spremni). Tek tada je moguće da se u vezi stvarno oboje opustite i da u vezi oboje uživate, i to kao zrele, odgovorne i ravnopravne osobe, umesto kao neko ko u dečku ili devojci traži zamenu za tatu ili mamu i očekuje da mu, kao razmaženom detetu, svaki hir bude ispunjen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.