On flertuje

Pomislile ste da ste našle dečka svojih snova: sladak je, zabavan, seksi… U početku je bilo kao da ste šetale po oblacima – sve dok niste primetile nešto što vas je nateralo da tresnete nazad na zemlju: on flertuje sa drugim devojkama. Želite da ga zadavite: pa, je li s vama ili nije? Ako mu se više ne sviđate, zašto vam to lepo ne kaže, pa da se rastanete i da svako nastavi svojim putem? Onda se upitate da li je to neka blesava osobina svakog primerka muškog roda, ili ste vi toliki baksuz da naletite baš na takvog?

Istina je da će većina muškaraca, i mlađih i starijih, povremeno (ili češće) gledati i u druge devojke – baš kao što ćete i vi baciti pogled na nekog jako slatkog dečka. Međutim, samo gledanje nije isto što i flertovanje, i ne, ne flertuju svi muškarci (ni dečaci) sa svakom koju vide.

Momci koji flertuju „dolaze“ u različitim varijantama – neki će flertovati sa svim svojim drugaricama, neki će, još gore, flertovati sa vašim drugaricama, a neki sa svakom osobom koju vide. Pri tom, obratite pažnju: ima dečaka koji se zaista svima sviđaju i kojima će se stalno nabacivati devojke – ali to nije njihova krivica. Ako je sa vama i otvoreno pokazuje da mu se baš vi sviđate, nemate razloga za brigu.

Šta raditi u ostalim slučajevima – onima kada je on taj koji flertuje? Za početak je važno da razumete da je to što on flertuje najčešće znak nesigurnosti – on, jednostavno, želi da privuče pažnju i da zna da se dopada devojkama. Zato je od pomoći da mu tu pažnju i pružite, i to na pozitivan način: recite mu povremeno nešto lepo, udelite neki kompliment njegovom izgledu, šarmu, duhovitosti, pameti, školskim i sportskim uspesima… Zatim, otvoreno porazgovarajte s njim: recite mu da vas njegovo flertovanje povređuje. Ako mu je stalo do vas, pokušaće da ispoštuje vaše zahteve – verovale ili ne, dešava se da oni čak nisu ni svesni da flertuju. Ono što nipošto ne smete da uradite jeste to da iz osvete i sami počnete da flertujete sa drugim momcima, jer će mu to samo još više smanjiti samopouzdanje i navesti ga da „pojača tempo“ flerta.

Ako nikakav razgovor ne pomaže i on i dalje flertuje, a vas to boli i ne možete da ga prihvatite takvog, ne oklevajte da ga ostavite. Nema nikakvog smisla biti u vezi koja vas povređuje. Nemojte optuživati sebe – to što on flertuje sa svima nema ama baš nikakve veze sa vama (ni vašim izgledom, šarmom, pameti…), već sa njegovom nesigurnošću u sebe – što znači da će to raditi u vezi sa bilo kojom devojkom. Zato ga lepo zaboravite, nabacite osmeh i krenite dalje – uskoro ćete se osećati mnogo bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.