U trendu

On je grub!

Upoznale ste mnogo slatkog dečka (ili mnogo "kul" dečka, ili kakav vam se već sviđa). Možda je bilo nekih teškoća oko toga da budete zajedno, a možda ne. U svakom slučaju, sad ste zajedno. Nakon izvesnog vremena, stupili ste i u intimne odnose – za ovu priču nije naročito bitno da li vam je on prvi ili ne. U početku vam je bilo lepo i stvarno ste uživale, ali on je sada postao grub, što vam nimalo ne prija.
Ne znate šta da radite; ne znate ni zašto je grub prema vama – niste se posvađali, niste mu dale neki povod da se naljuti na vas (a i da jeste, grubost sa njegove strane i dalje ne bi bila u redu). Boli vas što je grub prema vama, ali niste sigurne šta da učinite povodom toga – da možda ipak vi niste krive za to?
Ukoliko je to vaša nedoumica, trebalo bi da znate da niko nema prava da povređuje osobu sa kojom je u ljubavnoj vezi. Ako vas prisiljava na nešto što vam ne prija, to se, kratko i jasno, zove zlostavljanje, a to nije nešto što treba prihvatiti ni tolerisati, ma iz kojih razloga. Ukoliko se vaš dečko ponaša tako prema vama, obavezno mu recite da ste nezadovoljne i objasnite mu zašto.
To što je on grub prema vama ne mora nužno da znači da vas ne voli; moguće je da je neiskusan (dečaci će često agresivnost smatrati muževnom i nečim što devojkama prija, a tada im treba reći da želite da bude nežan) i da mu vi još uvek niste rekle šta vam prija, a šta ne (nemojte se stideti da mu jasno stavite do znanja kad vam nešto ne prija!). U tom slučaju, razgovor bi trebalo da zaista pomogne; nakon toga biste oboje mogli lagano da istražujete šta kome od vas dvoje prija, a šta ne, te da uživate u istraživanju.
Nažalost, postoji mogućnost da on odbije kompromisno rešenje i da nastavi da bude grub. Tada ne treba da oklevate; to je siguran znak da treba da raskinete s njim. Kao što smo već rekli, niko nema prava da vas zlostavlja, niti vi treba da budete sa osobom koja to radi. Ne brinite, nećete ostati same. Naći ćete nekog drugog, nekog ko vas zaslužuje i sa kim ćete zaista uživati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.