najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

On neće da budete prijatelji!

Dešava se da vam se neki dečko dopadne, zanimljiv vam je, volele biste da se družite s njim, i on bi voleo da bude u vašem društvu – samo što bi on hteo još nešto. Hteo bi da vam bude dečko, ne prijatelj, a vi ga jednostavno ne vidite na taj način.
Znamo, postoji i obrnuta varijanta, vi biste da budete s njim u vezi, a on nije zainteresovan. Ali, dešava se i ovo. Momak vam se sviđa, duhovit je, pametan, volele biste češće da ga viđate, ali ne možete da zamislite da budete u vezi s njim. Nije vam za to. Baš bi bio super za ortaka, stvarno imate o čemu da pričate, imate mnogo zajedničkih interesovanja, ali što se veze tiče, ili vam deluje suviše detinjasto, ili vas fizički ne privlači, ili… Ma, nije vam za to. A on bi baš dečko da vam bude.
Neki momci se osećaju kao gubitnici kada im devojka kaže da želi da budu samo prijatelji. To im je kao da im kaže da nije zainteresovana, da joj nisu dovoljno dobri. Nisu joj dovoljno muškarci. Neko drugi joj je bolje muško nego oni. A može da bude i da momak neku devojku ne vidi kao drugaricu, već s njom želi ljubavnu vezu – i vama može da se desi da nekog dečka želite baš kao dečka, ne kao prijatelja, zar ne?
Šta u takvoj situaciji? Da li popustiti njegovoj želji, kako ga ne biste u potpunosti izgubili? Zavisi kako se osećate. Ako mislite da biste možda i mogle da probate da budete u vezi s njim, to jest, ideja o vezi s njim vam ne izaziva “ma nema šanse!” reakciju, pokušajte. Međutim, ako vezu stvarno ne želite, nemojte sebe prisiljavati na to. Budite iskrene s tim momkom, recite mu da vam se zaista dopada i da stvarno želite da se družite s njim (može da pomogne i ako navedete konkretno šta vam se sviđa kod njega), ali da ga vidite kao prijatelja ili brata, a ne kao dečka. Nije loše ni ako znate šta on u principu radi s prijateljima, koje su im zanimacije, i ako možete da pokažete da biste se uklopile u to (recimo, možete da igrate basket s njim i njegovim ortacima, ili vam je bar stvarno zanimljivo da ih gledate i navijate, znate koja su pravila). Ne treba nasilno da postanete muškobanjaste, niti da se ponašate nevaspitano (psujete, hrakćete i pljujete, sve kako biste pokazale da “umete i vi kao muški”), ali ako pokažete iskreno interesovanje za ono što on smatra ortačkim stvarima, i njemu bi moglo da bude lakše da vas vidi u tom svetlu.
Ipak, ako ne ide, ne ide. Baš kao što vi ne treba da se upustite u vezu s njim ako to ne želite, tako ne treba ni od njega da zahtevate da vam bude prijatelj ako vas on ne vidi na taj način. Ne može se ni prijatelj biti na silu. Bitno je da oboje budete iskreni u onome što želite – ako vam se želje ne poklope, odbolujte to, i nastavite sa svojim životima. Lakše reći nego učiniti i boli, znamo, ali prisila tu ne funkcioniše.

2 komentara
  1. Sanja K

    Ja se sada nalazim u otprilike sličnoj situaciji. Krenuli smo da se družimo od početka školske godine, kada sam se smuvala sa njegovim drugom iz razreda, i bili smo stvarno ekstra. Kada sam raskinula sa onim prvim, posle jedno 3 nedelje, ovaj moj ekstra drug me je pitao da budemo zajedno. Pristala sam, ali to je više bilo iz kontre prema prvom. Sada samo hoću da opet budemo prijatelji.

  2. Kristina Ruškić

    Prošle godine sam se našla u sličnoj situaciji i iskrena da budem veoma je teško. Počela sam veoma intenzivno da se družim sa jednim dečkom i čak smo postali i najbolji prijatelji. Nismo se odvajali jedno od drugog. Odjednom smo prešli granicu prijateljstva, tj. on je prešao. Pitao me je da mu budem devojka. Mislila sam da to mogu i da mi se on zaista sviđa, ali shvatila sam da nije tako i odbila sam ga. Jako teško je to prihvatio. Sada više nismo ni prijatelji. On kaže da je još uvek zaljubljen u mene, ali ja jednostavno ne mogu da budem sa njim u vezi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike