U trendu

On odbija da se svađa, samo ode!

U skoro svakoj vezi bar ponekad dođe do svađe, što ne mora da bude loše – u toku svađe se mnogo toga može raščistiti. Svađe mogu i da vas samo iznerviraju, ali postoji nešto što može da iznervira još više: kad vaš dečko odbije da se svađa i samo se okrene i ode.
A taman ste se „naoštrile“ da mu svašta kažete… Volite vi njega i mnogo toga vam se kod njega dopada, ali on radi i neke stvari koje vam baš smetaju, ili ne uradi ono što je vama normalno da uradi dečko koji je u vezi. Sad još i to! Umesto da vas sasluša, on se samo okrene i ode. Kukavica. I kakva mu je to uopšte fora?
Ima dečaka koji na ovakav način izbegavaju svađu. To najčešće rade zato što ne žele da se svađaju. Ne žele da se svađaju na sličan način na koji devojka ne bi želela da sukob rešava tako što će obarati ruku sa svojim momkom, pa ko pobedi, dokazao je da je u pravu. Kakvo je to poređenje? Devojka bi odbila da na taj način reši sukob jer zna da joj obaranje ruke ne ide, barem ne protiv dečaka, i da bi shodno tome izgubila. Tako i momci znaju da su devojke rečitije od njih i da bi u svađi najverovatnije izgubili, te da bi ishod sukoba bio taj da zbog nečeg moraju da se izvinjavaju, čak i ako su i dalje uvereni da su oni u pravu (a uglavnom ostanu uvereni da su u pravu, čak i ako, da bi okončali sukob, „prihvate“ da je devojka ta koja je u pravu). Često se završi i time što moraju da se izvinjavaju za nešto za šta nisu ni znali da je pogrešno, na primer, za to što devojci tri dana nisu poslali SMS poruku jer su se zaneli igrajući novu kompjutersku igru.
Postoji još jedan mogući razlog zbog koga dečko izbegava svađu: zna da je uradio nešto loše. Radije nego da bude prinuđen da prizna grešku i da se izvini, on pobegne. Momci se često, iako se trude da deluju kao jaki i opasni, boje otvorenog sukoba i radije će ga izbeći. A i mnogi od njih ne vole da razgovaraju o problemima, radije bi zaboravili na njih i čekali da prođu sami od sebe.
Generalno uzev, momci ne vole da se svađaju sa svojim devojkama. Zašto da se svađaju, kad postoji toliko mnogo lepših i zabavnijih stvari koje s njima mogu da rade? Zato će neki od njih, ako vide da je svađa ono što devojka u tom trenutku želi, da se okrenu i odu, a vratiće se onda kad pomisle da se devojka smirila i da želi da radi nešto zabavnije. Nezrelo? Jeste. Ali, dešava se da upali, bar na kraće staze, a nezreli momci ne umeju da razmišljaju na duge staze, niti imaju običaj da planiraju mnogo unapred.
I, šta vi s takvim momkom da radite, ako vam se suviše dopada da biste raskinule s njim? Moglo bi da se pokaže efikasnim da nađete drugi način da mu saopštite šta vam smeta i šta želite od njega – tako što ćete mu poslati poruku, recimo.
A možete pokušati i da obarate ruku s njim. Tada bar neće biti u poziciji da se okrene i ode, a vi ćete imati nešto vremena da mu kažete ono što želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)