U trendu

On se kaje… (2)

Potrebne ste mu, toliko je tačno, ali samo kao žrtva, kao neko nad kime će imati vlast. Problem nasilnika je to što, mada to ni samome sebi ne bi priznao, smatra da je bezvredan kao osoba, jako mu nedostaje samopouzdanje i pokušava to da nadoknadi maltretiranjem i ponižavanjem neke druge osobe. Vi ga se bojite i to je ono što mu daje „snagu“.

Ne verujte ni njegovim suzama ni njegovom kajanju, jer su laž. Svake godine veliki broj žena, devojaka i dece strada od ruke nasilnika – želite li da budete samo još jedna od njih? Ukoliko je vaš dečko nasilan, bež“te od njega. Bez strpljenja. Ako budete strpljive i čekale da se on promeni, nije verovatno da ćete to i dočekati – jedino što je verovatno jeste da ćete nastradati. Čuvena logika „moja ljubav će ga promeniti“ – i prečesto se završi u bolnici, ako ne bude i gore od toga.

Najčešći razlog zbog koga žrtva trpi nasilno ponašanje svog dečka jeste to što, svesno ili nesvesno, misli da je potpuno bezvredna kao osoba, da je srećna što je našla ikoga ko je hoće. Takvo mišljenje je pogrešno. Super ste osoba, verujte u to. Sklonite se od nasilnika (ako vam je iz ma kog razloga nemoguće da to učinite, tražite pomoć – pomoć se u ovakvim slučajevima uvek može naći, tu su vaši roditelji, prijatelji, razredni starešina, školski psiholog, policija ako je potrebno, postoji i telefon za žrtve nasilja koji možete naći u bilo kojim novinama i na koji se možete javiti u bilo koje doba dana i noći i pitati za savet i pomoć). Jednom kad se sklonite, ne okrećite se – on nije vredan toga.

Onda možete potražiti nekog drugog, nekog ko će se normalno ponašati prema vama, ko će vas zaista voleti i ceniti i biti nežan prema vama. Takav dečko treba da bude i takvog dečka zaslužujete. Ne zadovoljavajte se ni sa kim lošijim od toga. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.