On vas ignoriše

Dopao vam se neki dečko i rešile ste da privučete njegovu pažnju. Obukle ste svoju najlepšu haljinu, stavile svoj omiljeni parfem, prošle pored njega i uputile mu svoj najlepši osmeh. On – ništa. U društvu, i dalje "skockane", pokušale ste da razgovarate s njim i da ga u tom razgovoru šarmirate. On jeste razgovarao s vama, ali kao da uopšte nije primetio vaš pokušaj šarmiranja. Možda je i primetio, ali vas je ignorisao. Takva situacija ponovila se nekoliko puta. Više ne znate šta da radite. Uputile ste mu sve moguće i nemoguće signale da vam se dopada – a on nije reagovao. Pomišljate da jednostavno nije zainteresovan za vas, bar ne u tom smislu, a opet, drugarica vas ubeđuje da bi trebalo da nastavite da pokušavate ako vam se stvarno dopada. Stvarno vam se dopada, ali s druge strane ne želite da ga "davite kao zmija žabu". Šta učiniti? Koji je uopšte njegov stav prema tome?
S jedne strane, jeste moguće da je on primetio vaše signale i da vam svojim stavom i ponašanjem stavlja do znanja da vas jednostavno ne vidi na taj način – da nije zainteresovan za vas. S druge strane, ima i dečaka i devojaka koji su u stanju da previde sve moguće i nemoguće signale (kao i onih koji će videti signale tamo gde ih nema) da je neko zainteresovan za njih; ako je to slučaj i sa njim, moguće je da mu se sviđate, ali je previše stidljiv da vam sam priđe – a ne "kapira" da mu vi već duže vreme poručujete da ga nećete odbiti ukoliko vam priđe.
Samo, kako znati koje je od ta dva u pitanju? Postoji samo jedan način – skupite hrabrost, priđite mu i recite mu šta osećate prema njemu. Ako je i dosad bio učtiv prema vama, nemate razloga da se bojite da će vas ismejati ili se pred svima našaliti na vaš račun. Najgore što može da vam se desi jeste da vam učtivo kaže da nije zainteresovan za vas (što nikad nije lako čuti, znamo, ma koliko on pri tom bio pažljiv), ali s druge strane, ako jeste zainteresovan za vas, a stidljiv je, tim postupkom možete ga navesti da vam kaže baš ono što već dugo želite da čujete od njega.
Ta mogućnost je vredna truda i trpljenja straha od odbijanja, zar ne?

Ostavite komentar