U trendu

Ona je popularnija od mene!

Drugarice mogu da budu super, ali ma koliko super bile i ma koliko vam bile drage, može se desiti da na drugaricu budete ljubomorne. Recimo, vaša najbolja drugarica je najpopularnija devojka u školi. Večito je biraju za predsednicu razreda, dečaci obleću oko nje, druge devojke trude se da je imitiraju, nijedan važan događaj ne može da prođe bez nje… Zaista, nije lako ne biti ljubomoran na takvu drugaricu – pored nje stalno se osećate kao da ste u zapećku. Nekad vam stvarno nedostaje da i vi tako budete neko koga svi obožavaju i oko koga se sve vrti.
Ako se prepoznajete u ovoj priči, razmislite: da li je stvarno baš toliko zabavno biti najpopularnija devojka u školi? Vrlo je verovatno da je vašoj drugarici povremeno (ili i češće) sve to prilično naporno i da bi volela malo mira i tišine. Ma koliko prijalo biti uvek u centru pažnje, nekad je zaista potrebno malo se povući od svega i predahnuti – a najpopularnijoj devojci to nije nimalo lako.
Pored toga, to što je stalno okružena ljudima – koliko je to zaista prijatno? Koliko njih su joj stvarno prijatelji, a koliko njih želi samo da iskoristi to što je ona popularna kako bi promovisali sebe? Koji broj dečaka želi da izađe s njom zato što su zaista zaljubljeni u nju, a koliko samo zato da bi mogli da kažu da su bili sa najboljom "ribom" u školi i tako je dodaju svojim "trofejima"? Da ne bude zabune, jeste prijatan osećaj kad ste jako popularni, ali to ima i neke neprijatne "prateće efekte".
Kada osetite ujed ljubomore, umesto da razmišljate o onome što nemate (a što vam i nije zaista neophodno za uživanje u životu), setite se nečega lepog što imate. Recimo, to što ste dobra drugarica najpopularnijoj devojci u školi svakako ima i super strana – sigurno ste i vi na dobrom glasu, i to bez one gnjavaže koju ona ima. Uz nju ćete videti sve lude žurke i sva bitna događanja – i to s manje dosadnih delova nego što ona mora da istrpi.
Nema stvarnog razloga za ljubomoru. Pozicija vaše drugarice ima nekih dobrih i nekih loših strana – baš kao i vaša. Jednom kada tako sagledate stvari, moći ćete više da se opustite i da uživate – a to je u ovoj priči najbitnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.