Ona neće u diskoteku!

Konačno, ah, konačno! Nakon dugogodišnjeg (dobro, malčice preterujemo) rata s roditeljima, vaše kuknjave, zapomaganja, ubeđivanja – konačno su vam dopustili da odete u diskoteku. Jeste, većina ljudi koje znate već je izlazila po diskotekama, a vi ste ih tužno gledali i trudili se da delujete „kul“ i nezainteresovano dok pričaju o stvarima koje su im se tamo dešavale, pa se sad osećate pomalo (u stvari, malo više) nesigurno i retardirano, jer će za vas diskoteka biti potpuno novo iskustvo, ali nema veze! Glavno je da ste konačno dobili dozvolu da izađete (joj, to zvuči kao da ste u vojsci, a ne kao da živite s mamom i tatom!)!

Samo – šta je to? Presrećno ste odskakutale do najbolje drugarice i oduševljeno joj saopštile radosnu vest, a ona – ništa! Drago joj je, doduše, zbog vas, zna koliko vam je bilo stalo do toga da najzad i vi možete da izađete u diskoteku, ali nju diskoteke ne zanimaju i ne želi da ide. Vi ste, s druge strane, baš na njenu podršku računale kad prvi put odete u diskoteku, pretpostavljale ste da ćete se osećati manje nesigurno dok je ona, uvek tako smirena i pribrana, pored vas! Pokušavate da je ubedite da ide s vama, ali ne vredi. Ne, nije problem u tome što joj njeni ne dopuštaju – da je htela, odavno je već mogla da izađe u diskoteku. Ne radi se ni o tome da ne zna šta da obuče, a ni o tome… Ma, kratko i jednostavno: njoj se ne ide. Ne voli diskoteke. Možda je nekad i bila, pa joj se nije dopalo; možda nije bila, niti želi da ide. Tek, ne ide joj se. I neće ići. Šta da radite? Kako da je ubedite da, ipak, pođe?

Nikako! Ako ne želi da ide – ne želi. Diskoteka je zabava, a ne prisilni rad, i ukoliko se vašoj drugarici ne ide tamo, ne treba da je prisiljavate. Dobre ste drugarice, ne družite se „od juče“; sasvim sigurno i dalje postoje mnoge stvari koje možete da radite zajedno, kao što ih je bilo i do sada (ipak se nećete preseliti u diskoteku, zar ne?).

Šta, međutim, da radite u diskoteci bez nje? S kim da idete u diskoteku? To bar ne bi trebalo da bude problem – teško da se družite samo s tom jednom drugaricom; imate i drugih prijatelja. Onih koji već izlaze u diskoteku i pričaju o tome; možete ići s njima, sasvim je sigurno da će vaše društvo pozdraviti dobrodošlicom. Većina tinejdžera voli da izlazi po klubovima i diskotekama, tako da za to bar nije teško naći društvo.

Lepo se provedite! Što se vaše drugarice tiče, kad čuje kako vam je super bilo, možda će i ona poželeti da ide s vama; a ako ne, pa, i dalje ostajete super drugarice i radite sve ono što ste i do sada radile. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.