Ona se kikoće kad je nešto pitate

Nekim momcima se desilo da, kad priđu nekoj devojci dok je ona s drugaricama i pitaju je nešto, ona počne da se kikoće. A oni nisu planirali da kažu bilo šta smešno, samo su je nešto pitali. I ne razumeju tu njenu reakciju – zašto se kikoće?
Nekada, devojka se u ovakvoj situaciji kikoće jer smatra da je taj dečak rekao nešto luckasto. Jasno joj je da on nije pokušavao da je nasmeje, ali joj je to što je on pitao toliko smešno da ne može da se suzdrži. A jednom kad se počne s kikotanjem, teško je prestati, naročito ako taj momak deluje sve zbunjenije i zbunjenije. Neretko tu nema nikakve zlobe sa devojčine strane, samo ne može da se suzdrži od kikotanja.
Nekada pak devojka ne smatra to što joj je taj dečak rekao luckastim, već se kikoće iz sasvim drugačijeg razloga: taj momak joj se dopada. I spetljala se u trenutku, nije znala šta da mu odgovori (kad vam se neko baš dopada, nije neobično ako vam se "jezik veže u čvor" i niste u stanju da izgovorite ništa suvislo, jer se plašite da se ne izblamirate i da odgovorom ne odbijete tu osobu od sebe, a nikako ne želite da je odbijete), a kikotanje je bila nervozna reakcija. Ukoliko se još neka od njenih drugarica zakikotala, to je moglo da se raširi poput zaraze – a, naravno, momku ništa nije jasno, pitao je nešto sasvim normalno, a odjednom mu se sve te devojke smeju.
Ima i devojaka koje koriste kikotanje onda kada ne mogu da smisle nikakav odgovor, bez obzira na to da li im se momak koji im je postavio pitanje sviđa; a ima i onih koje jednostavno uživaju u tome da se kikoću u društvu svojih drugarica, pa će se kikotati maltene šta god da im kažete.
I, šta da radite kad se devojka koju ste nešto pitali tako luckasto kikoće? Ukoliko ste je pitali nešto konkretno, na šta vam je zaista potreban odgovor (recimo, da li je profesor rekao kada će biti kontrolni), nasmešite se i sačekajte da se ona dovoljno sabere da vam taj odgovor pruži. Ukoliko ste pitanjem samo pokušavali da počnete nekakav razgovor, pridružite se smejanju – lepo ćete se zabaviti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.