Oni i odlične učenice

Ima onih koji smatraju da su odlične učenice, takozvane štreberke, potpuno nezanimljive momcima. Međutim, to je besmisleno uopštavanje; nekim momcima će se dopadati štreberke, nekima neće, a neke će biti baš briga da li je ona odlična učenica ili ne.
Istina je da ima momaka koji ne vole pametne devojke, jer se pored njih osećaju inferiorno (pri tom, to što je devojka pametna ne mora uvek da ima veze s njenim uspehom u školi – neke su lenje da uče, a neke manje pametne devojke mogu da "nabubaju" gradivo i da imaju sve petice), ali daleko od toga da su svi momci takvi. Ima i onih koji će pokušati da šarmiraju odličnu učenicu da im uradi domaći, šapuće kad odgovaraju, pusti ih da prepisuju od nje na kontrolnom, a kad im nije potrebna, ignorisaće je – i opet, daleko od toga da su svi momci takvi. A što se tiče ideje da su odlične učenice dosadne kao osobe, ima dosadnih i među slabim učenicama; to da li je neko dosadan kao osoba nema nikakve veze s uspehom te osobe u školi.
Mnogim momcima se dopada kad je devojka pametna. I kad je duhovita, i kad je simpatična, i kad se lepo ponaša prema njima. Odlična učenica? Malo kome će to smetati samo po sebi. Nekome ko nije navikao da redovno uči može da smeta ako ona ne može da izlazi svaki put kad je on pozove, već ostaje kod kuće da uči, ali je moguće prilagoditi se tome. Problem s odličnom učenicom bio bi samo ako je ona toliko posvećena učenju da se ni sa kim ne druži niti se interesuje za momke – ali ni tu momku ne bi smetalo što je ona odlična, nego što ništa ne želi s njim.
Odlična učenica, slaba učenica, nešto između, u ljubavi to nema mnogo veze i većini momaka samo po sebi ne znači ama baš ništa. Što vas, naravno, ne mora sprečiti u tome da priđete simpatiji i pomognete joj oko gradiva s kojim se ne snalazi – svakako će ceniti vašu pomoć, a moguće je da će poželeti da u vašem društvu ostane i kad popravi ocene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.