Oraspoložite se! (1)

Uh, baš ste nešto u „bedaku“! Nije vam ni do čega! Toliko vam se gluposti i ružnih stvari dešava, a ništa lepo! Problemi u vezi, problemi u porodici, ni sa školom nije prošlo baš najbolje (blago rečeno)… Kao da su vam sve lađe potonule. Možda se nije desilo baš toliko mnogo katastrofalnih stvari, ali se svejedno loše osećate. To vam se nekako ne dopada. Šta da učinite? Kako da popravite svoje raspoloženje? Evo nekih predloga, sitnijih i krupnijih stvari koje možete učiniti da ulepšate sebi život (kao i nekih naizgled nebitnih stvari koje ne bi trebalo da činite da ne biste došli u neprijatnu situaciju) – a samim tim i da se mnogo bolje osećate.

Zaboravite na princip „ma nema šanse ponovo sa istom osobom“. Sasvim je u redu da bivšem dečku ili devojci date još jednu šansu ako ih zaista volite – pa, svi mi nekad grešimo, zar ne? Sa druge strane, nema smisla davati im pedeset petu šansu – ta veza očigledno ne funkcioniše i samo ćete se „smoriti i izbedačiti“.

Za instant podizanje raspoloženja: neka vam uvek bude pri ruci flašica eteričnog ulja od limuna ili pomorandže, ili nešto drugo sa mirisom koji vam prija, samo da miris ne bude „težak“. Tako, ako vas neko iznervira, samo duboko udahnete svoj omiljeni miris – i odmah se osetite bolje! Provereno u praksi!

Ne moraju baš stalno da vas raduju drugi, možete sebe da obradujete i sami. To može biti novi sjaj za usne, ili nove cipele, ili… Uopšte ne mora da bude nešto skupo, može da bude i paketić vaših omiljenih žvaka – važno je da se nečemu radujete.

E, sad, kad već pominjemo kupovinu: pre nego što krenete u kupovinu, obavezno pojedite jednu jabuku ili nešto slično – neka bude lagano, da vas ne bi uspavalo, ali i dovoljno da ne budete gladni. Tako nećete doći u iskušenje da sav džeparac potrošite na one zamamne slatkiše koji vam se smeše sa polica i očijukaju sa vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.