U trendu

Oseća im se iz usta

Ume da bude prilično nezgodno kad se nekom oseća iz usta, naročito ako vam je ta osoba draga. Ne znate kako to da joj kažete, kako da joj skrenete pažnju na to, a opet, stvarno vam smeta što se tako oseća. U takvim situacijama preporučljivo je biti pažljiv.
Posebno je nezgodno ako se tako vašem dečku ili devojci oseća iz usta. Dečko ili devojka vam se stvarno sviđaju, super su, srećni ste s njima, ali ta jedna stvar vam baš smeta. Od nekog drugog biste se sklonili, ali od dečka ili devojke ne želite da se sklonite, a plašite se da ćete ih jako povrediti ako im kažete nešto toliko neprijatno.
Šta u takvoj situaciji? Stvar je osetljiva i nije lako. Jedna mogućnost jeste da im ponudite žvaku ili pepermint bombonu, onda kad i vi konsumirate nešto te vrste, kako ne bi bilo sumnjivo. To može nakratko da pomogne.
Na duže staze, sačekajte i vidite hoće li problem proći. Neki na ideju zadaha iz usta odmah pomisle da ta osoba ne pere zube, ali ne radi se uvek o tome, može da se radi i o pokvarenom zubu, o problemima sa želucem, devojkama se nekad oseća iz usta kad imaju menstruaciju… A vi niste vidoviti pa da znate šta je u pitanju.
Ukoliko taj problem ne prođe, odaberite vreme kada ste nasamo s voljenom osobom (nipošto to nemojte da radite pred drugima!) i pažljivo joj skrenite pažnju na zadah iz usta. Bez zamerki, samo im skrenite pažnju na to, i recite da ste mislili da bi radije da znaju za to (što je najverovatnije tačno, većina bi više volela da im neko diskretno skrene pažnju na takav problem, nego da to gomila ljudi primeti i onda ih neko izvređa ili se svi razbeže ili nešto slično). Ukoliko to obazrivo izvedete, voljena osoba vam neće zameriti, biće vam zahvalna špto ste joj to rekli, a onda će moći i da preduzme nešto kako bi problem rešila (na primer, da poseti zubara).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.