U trendu

Papuče sa perlicama

Pre nego što baciš brdo para na neke ultra-skupe sandale, pročitaj ove redove, možda dobiješ ideju kako da od starog napraviš novo i da uz sve to provedeš jedno zabavno popodne. Najbolje u svemu ovome jeste: jeftinije su, originalne, neće se naći nijedna devojka sa istim takvim, koristiš materijale koji TEBI odgovaraju, boje koje TEBI pristaju, a takođe su u skladu sa onim što već imaš u ormanu. A ko zna, možda otpočneš i novi trend?!

Ovakve papuče su idealne za lepo vreme, a možeš da ih nosiš čak i uz neku elegantniju haljinicu. Ovaj posao zahteva malo više vremena i truda, ali uz pomoć prijatelja možete sve pretvoriti u jedno veoma zabavno popodne!

Potrebno ti je: par papuča, super lepak, najlonski konac, makaze, perlice.

  1. Rasporedi materijal i izaberi odgovarajuću kombinaciju (slika 1). Mi smo, na primer, izabrali ružičaste papuče sa ružičastim perlicama.
  2. Naniži perlice na najlonski konac i učvrsti ih sitnim čvorićima.
  3. Sada je potrebno da staviš lepak na papuče u pravim linijama (slika 2). Ne žuri, završi jednu stranu, pa tek onda drugu.
  4. Čim namažeš lepak, stavi nanizane perlice. Ako ne budu iz prve u savršeno pravom položaju – ne paniči! Imaš oko pet minuta da ispraviš grešku pre nego što lepak počne da se suši. Upotrebi parče kartona ili nečeg sličnog da bi perlice namestila baš onako kako želiš.
  5. Obrati pažnju na perlice i pazi da ne otpadnu dok se suše. Kada se sve to lepo osuši, iseci suvišan konac i čvoriće na krajevima (slika 3). Napomena: da bi ubrzala sušenje možeš koristiti i fen uključen na najmanju jačinu.
  6. Pošto su gornji koraci završeni, možeš pustiti mašti na volju! Mi smo, npr. dodali cvetiće, što možeš da uradiš i ti, ili uopšte – dodaj bilo šta za šta smatraš da će ulepšati tvoje dizajnersko delo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.