U trendu

Pažljivi, pa distancirani

U ljubavnoj vezi ume prilično da nervira kad ne znate na čemu ste, kad se voljena osoba prema vama jedan dan ponaša ovako, a sledećeg dana (ili pola sata kasnije) sasvim drugačije. Ma koliko to nerviralo, uzmite u obzir da ljudska bića nisu "zacementirana", da se njihova raspoloženja i osećanja mogu menjati – na kraju krajeva, ni vi se ne osećate isto u svakom trenutku.
Recimo, vaš dečko je jednom prilikom prema vama nežan, pažljiv, umiljat, a sledećeg puta deluje nekako daleko. I vi ne znate šta da mislite – da li vas on voli ili ne? Ako mu se toliko menja raspoloženje, hoće li danas biti sa vama, a već sutra sa nekom drugom? Ako je jednom bio sav umiljat sa vama, zašto takav nije stalno? Otkud takve promene kod njega, i šta one znače?
Mogle bi da znače mnogo toga. Na primer, umiljat je kad ste vas dvoje nasamo, ali ne i kad su njegovi prijatelji tu; ne želi da ga oni vide takvog. Ili, onog dana kad je bio umiljat sve je kod njega bilo u redu, a sledećeg puta je imao neke probleme, na primer, probleme s roditeljima, nije hteo da vas zamara time, ali nije mu bilo ni do umiljavanja. Ili, na početku ste veze, i on ni sam još nije siguran šta oseća prema vama, plus mu nekad misli odlutaju na drugu stranu. Mnogo je mogućih objašnjenja, i veliki broj njih ne znači da vas on ne voli, samo se ne ponaša uvek umiljato – na kraju krajeva, ni vi se ne ponašate uvek isto, zar ne? Nije ni za devojke retko da se maze s momkom, a onda on u nekom trenutku ode predaleko, ili njoj to bude predaleko i/ili prebrzo, pa se sva ukoči. I razne druge promene raspoloženja i ponašanja su moguće.
Šta da uradite? Dobra je ideja da ne analizirate baš svaki gest i promenu raspoloženja. Ukoliko vas osoba sa kojom ste emotivno ili fizički povređuje, sklonite se od nje što pre. Ako ne, nego ste samo nesigurni u to šta se tu zapravo dešava, nastavite da budete sa tom osobom, tako da možete da sagledate širu sliku – nije isto ako je ta osoba jednom-dvaput distancirana, ili i hladna prema vama, a inače je nežna i paljživa, ili ako je više hladna nego što obraća pažnju na vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)