U trendu

Perut, šta da radite?

Mnogi momci i devojke imaju problem s peruti, naročito u ovo doba godine, kad sunca skoro da i nema i kada je vazduh isušen centralnim grejanjem. Ipak, to ne znači da je problem nerešiv, ili da ga barem nije moguće ublažiti.
Jedna od stvari koju svakako treba pokušati jeste nega kose. To znači da tri puta nedeljno operete kosu šamponom protiv peruti. Redovno je očešljajte, nežno ali temeljno, da vam se perut ne bi sakupljala na glavi. Kad god je ikako moguće, izbegavajte sušenje kose fenom (operite kosu onda kad znate da će biti dovoljno vremena da se osuši prirodnim putem pre nego što izađete), kao i farbu ili proizvode za stajling kose koji bi mogli da vam iritiraju kožu glave i pojačaju problem.
Takođe, zamolite i apotekarku da vam preporuči neko sredstvo protiv peruti. Šampon s ketokonazolom, na primer, mada ima i drugih, a neće isto sredstvo odgovarati svakome. Obavezno pratite uputstva za upotrebu tih proizvoda.
Ukoliko ste već isprobali nekoliko sredstava protiv peruti, a nije vam pomoglo, ili vas koža glave nepodnošljivo svrbi ili je crvena, obratite se lekaru. Proveriće vam kožu glave da vide nema li tu neke infekcije, da li je s medicinske strane sve u redu, a sasvim je moguće da će vam i prepisati nešto što će vam zaista pomoći.
Podjednako važno: ne uzrujavajte se zbog toga. Vi ste super, imali perut ili ne (ne verujte reklamama u kojima devojka hoće da ostavi dečka zato što on ima perut). Možete povremeno da prikrijete perut "kul" šeširima ili maramama, mada to ne treba raditi stalno, jer bi kosu i kožu trebalo pustiti da dišu. Takođe, izbegavajte tamnu odeću na kojoj će se videti kada po njoj napada perut. Glavna stvar je, ipak, osmeh na licu i dobro raspoloženje – tada niko sem najvećih zlobnika neće ni primetiti da imate perut. Nasmešite se!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.