Podrška za voljenu osobu

Mnogo je pitanja kad se radi o vezama, naročito kad tek počinjete s njima i sve vam je tu novo – šta treba, šta ne treba, kako sve to ide… Odgovori na ta pitanja saznaju se vremenom, a jedno od najbitnijih je pitanje podrške, jer je to većini među najvažnijim stvarima u vezi.
Na šta tačno mislimo pod podrškom? Na to da je jedna od najlepših stvari koje možete učiniti za dečka ili devojku ta da ih podržavate, kako u većim stvarima, tako i u manjim. Ako treniraju nešto, dođite da ih gledate kad imaju utakmicu ili takmičenje (ako žele, može i na poneki trening), ako im je potrebno da se iskukaju o nekome ili da besne zbog nekoga ko ih je iznervirao, saslušajte ih, ako im treba neko da ih zagrli, učinite to… Saslušajte ih kad vam pričaju o svojim snovima i nadama, i podržite ih, uverite ih da ste sigurni da oni to mogu.
A šta ako žele nešto loše, nešto što bi vas ili njih povredilo? Ili ako sanjaju o nečemu za šta je jasno da se nikako ne može ostvariti? Ako se radi o nečemu lošem i/ili štetnom, pokušajte da ih odvratite od toga, svakako da im ne treba dopustiti da povrede sebe ili vas (ovde uglavnom mislimo na kriminal, narkomaniju, nasilje i slično), a ako je potrebno, tražite pomoć i od odraslih osoba kojima verujete. Nije znak ljubavi to što nekoga podržavate u pijančenju, drogiranju, kriminalu, kockanju, to će vas samo oboje povrediti. A ako se radi o snovima koji nisu realni (dobiće po nekoliko Nobelovih nagrada iz svih oblasti, na primer), u tome možete da ih podržite – znaju i oni da to nije realno (ili će nakon nekog vremena shvatiti i odustati), samo žele da malo sanjare, a nema razloga da ne sanjarite zajedno.
Podrška je jedan od najlepših načina da izrazite ljubav voljenoj osobi, a izostanak podrške je jedan od najbržih načina da ona oseti da nije voljena. Zato, podržavajte jedno drugo, budite tu kad ste jedno dugom potrebni, i dugo ćete se oboje osećati srećno i voljeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.