Podsetite se letnjeg raspoloženja

Leto i letnji raspust su, na vašu veliku žalost, prošli. Postaje i hladno, u čemu bar neki od vas sasvim sigurno ne uživaju. Ako vam leto i ludi letnji provod nedostaju (jeste, biće i zimski raspust i novogodišnji provod i sve to, ali to je još uvek jako daleko), evo nekoliko načina da se podsetite leta i da sebi vratite dašak letnjeg raspoloženja.

Upotrebljavajte parfem ili dezodorans koji ste upotrebljavali i na letovanju – to će vam čak i kod sopstvene kuće vratiti letnje raspoloženje. Koristite isti parfem (ili dezodorans) tokom cele godine? Hm… Ovaj… Ma, mora da i tu postoji neki način…

Pustite CD koji ste najčešće slušali na plaži i uz tu muziku maštajte o suncu i moru. Hej, kako to mislite – na plaži vam je treštala muzika koju niste mogli da smislite? Dobro, dešava se – onda pustite muziku koja vas asocira na leto i lepo letnje raspoloženje.

Da se opustite, pritisnite palcem tačku koja se nalazi na sredini dlana – to ublažuje stres. Obradujte sebe lepim ukusom: nanesite sjaj za usne sa ukusom breskve. Lepo, letnje, slatko…

Kad god je to moguće, provodite što više vremena na suncu (kad ga ima) i svežem vazduhu. To podstiče proizvodnju „hormona sreće“. Pored toga, ako se sad „zavučete u kuću“, šta ćete tek kad dođe zima?

Nedostaje vam more, i kupanje… Obucite svoj omiljeni kupaći kostim, dogovorite se s društvom – i pravac na bazen! Uživaćete u plivanju, plus ćete ostati u top formi (ne, nemojte pitati „kojoj top formi?“).

Dok ste još u mogućnosti, „tamanite“ paradajz i papriku. Pune su beta-karotena i vitamina C, što će vam dati energiju. Kad smo kod hrane, napravite žurku sa malo egzotičnijom hranom (recimo, riba na žaru i vaša omiljena letnja pića) – i to će vas sve podsetiti na leto.

Najbolje fotke sa letovanja obavezno uramite i rasporedite na noćnom stočiću (možete neku od njih i da skenirate i upotrebljavate kao desktop na svom kompjuteru) – to će vas stalno vraćati u letnje raspoloženje, a daće vam i lepe snove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.