Pogled u oči je obavezan

Momci i devojke vole da znaju šta je bitno suprotnom polu, kako da se ne izblamiraju na sastanku, ili da nečim ne iznerviraju simpatiju. Jedna od najbitnijih stvari je pogled u oči.

Da ne bude zabune, ne mislimo da simpatiju, dečka ili devojku treba da svlačite pogledom, niti da se s njima takmičite ko će prvi da skrene pogled. Međutim, loša je ideja da vam pogled luta unaokolo, da ga često skrećete sa sagovornika, ili da oči krijete ispod šiški.

U čemu je problem? U tome što, ako vi zverate sa strane, vaš sagovornik ima utisak da ga uopšte ne slušate, da vas baš briga o čemu vam priča, da ste potpuno nezainteresovani – i toliko neučtivi da to otvoreno pokazujete. Zveranje sa strane dok vam neko nešto govori šalje poruku „smaraš me“, a to sigurno nije poruka koju želite da pošaljete dečku ili devojci, naročito ne ako ste s njima tek kratko vreme.

Ne mislite da vas oni smaraju, ne gledate ih u oči iz drugih razloga! Nema veze da li pogled skrećete iz stidljivosti, nema veze ako ste u stanju da upijete svaku njihovu reč dok posmatrate šta se dešava u onom tamo ćošku, nema veze ni ako vam zurenje u jednu tačku pred vama pomaže da se koncentrišete na ono što vam dečko ili devojka pričaju – ako ih ne gledate u oči, osećaće se kao da ih ne slušate i kao da vam dosađuju.

Sad, ako imate neki zaista dobar razlog zašto ih ne gledate u oči dok vam govore, možete pokušati da im taj razlog objasnite, i to što je pre moguće, tako da ne stignu da se previše iznerviraju. Ukoliko prihvate vaš razlog, super; ako ne prihvate, pokušajte ipak da ih gledate u oči – iritiranost kad onaj kome govorite ne gleda u vas, osim u retkim prilikama, sasvim je normalna reakcija i protiv nje je teško boriti se. Vaš dragi ili draga ne žele ništa neobično – samo žele da osete da stvarno komuniciraju s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.