Pokazati da ste zainteresovani (2)

Pisali smo juče o načinima da nekome pokažete da ste zainteresovani za komunikaciju, kojim redom krenuti, kako početi… Danas nastavljamo priču o tome, a predlažemo vam i kako prići nekome koga vidite prvi put u životu i dopadne vam se.
Ako ste u istom odeljenju ili bar u istoj školi i imate zajedničke profesore, možete da toj osobi postavite neko pitanje vezano za školske teme (recimo, ako samo imate neke iste profesore, možete pitati o kontrolnom koji je njegovom odeljenju ta-i-ta profesorka već dala, koja su bila pitanja i slično). Raspitajte se unaokolo za šta se simpatija interesuje, onda je možete pitati nešto o nekom od njegovih/njenih interesovanja.
Sve što smo do sada (u jučerašnjem i današnjem tekstu) naveli ne pokazuje nužno da ste zainteresovani za vezu, može biti protumačeno i kao poziv na prijateljstvo. U principu, to je u redu – nećete odmah „isprepadati“ simpatiju, a stavićete joj do znanja da ste zainteresovani za nju kao za osobu, „probićete led“ i počećete nekakvu komunikaciju. Jednom kada to krene, možete simpatiju pitati i da izađete negde, samo vas dvoje ili, ako još uvek niste spremni (vi ili simpatija) za to, onda u sklopu neke veće ekipe; to će vam pružiti priliku da se bolje upoznate. Zastrašujuće vam je i da pokušate? Počnite od malih stvari, kao što su pogled i osmeh i „Ćao“ u prolazu, i postepeno napredujte ka onim većim.
A šta ako se ne radi o nekome koga relativno redovno srećete, već o nekome koga vidite prvi put u životu, u kafiću, diskoteci, na žurci, i nemate pojma hoćete li ih ikad ponovo videti i gde? Tu i dalje funkcioniše deo s ulaženjem u vidno polje te osobe, pogledom u oči i smeškom. Ako se radi o diskoteci ili žurci, i umete da igrate a da se totalno ne izblamirate, pažnju na sebe možete skrenuti i time što ćete igrati blizu te osobe. Ukoliko to ne umete, počnite kontaktom očima i smeškom, i posmatrajte reakciju te osobe. Ako s dosadom skreće pogled od vas, nezainteresovana je; ako uplašeno skreće pogled, moguće je da je stidljiva; a ako uzvrati osmeh, dobili ste „zeleno svetlo“ da priđete.
Nakon toga? Ma koliko zvučalo zastrašujuće, ako vam ta osoba ne priđe sama, moraćete vi da priđete njoj, ili gubite priliku (bar za to veče, ko zna, možda je negde ipak ponovo sretnete). Jednom kad priđete, najlakše je početi nekim neobaveznim pitanjem – o muzici koja se pušta, mestu na koje ste izašli, da li često tu dolazi (ako ste na žurci, možete pitati odakle poznaje onog ko žurku pravi)… Bitno je da razgovor počne. Već samim tim što ste prišli na takvom mestu dajete na znanje da ste zainteresovani (bar za upoznavanje, ako ni za šta drugo), pa ako tu osobu bar malčice zanimate, nekakav razgovor će teći, i oboje bi trebalo da do kraja večeri steknete predstavu o tome želite li još neki put da se vidite.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.