Pokazivanje ljubavi tetovažom

Zaljubljeni ste u svog dečka (devojku), ili imate simpatiju. Želite na svaki mogući način da im pokažete da ih volite i koliko ih volite. Možda oni sumnjaju u vašu ljubav; možda, ma koliko im vi pokazivali i govorili da ih volite, to nije dovoljno. Moguće je da jednostavno želite da na najrazličitije moguće načine pokažete voljenoj osobi koliko vam je stalo do nje. Pokazivati ljubav je uvek lepo (naravno, ako je ljubav uzvraćena); ipak, u biranju načina na koji ćete to uraditi ne treba preterivati. Na šta mislimo?

Nije retko, pogotovo među mladima (zapravo, ni među starijima) da se dobiju luckaste ideje o načinima da se izrazi ljubav. Tako će neko, recimo, urezati sebi na ruku (ili neki drugi deo tela) ime voljene osobe, ili ga istetovirati, ili već nešto slično. Iskazivanje ljubavi, kao što smo rekli, jeste lepo, međutim, ako vas način na koji to uradite povređuje (ni urezivanje ni tetovaža nisu bezbolni), to je daleko od lepog i postavlja se pitanje zašto to činite.

Da li zaista verujete da će se voljenoj osobi dopasti takav vaš postupak? Možda će se zbunjeno nasmejati i reći vam nešto u stilu: „Ti nisi normalan (normalna)“? Ako će im se takav vaš postupak dopasti (ili ga čak zahtevaju), trebalo bi da se zapitate sa kakvom ste to osobom i da li bi uopšte trebalo da ste s njom. Zašto bi neko, kao dokaz vaše ljubavi, tražio da povredite sebe? Zbog čega biste bili sa takvom osobom? Ako ih takav vaš postupak ne bi usrećio, zašto biste to uopšte radili? Da svi vide da ste zaljubljeni u tu osobu? Kako bi svi to saznali na tako drastičan način?

Još nešto: tetovaže traju, a ljubav, naročito u tinejdžerskim godinama, ne traje baš uvek. Jednom kad ljubav prođe, šta ćete sa utetoviranim imenom osobe do koje vam više nije stalo? Kako će se to odraziti na neku vašu buduću vezu?

Kao i uvek, izbor šta ćete učiniti je samo vaš. Ipak, ako već postoji toliko mnogo načina da se izrazi ljubav – nežnih, simpatičnih, duhovitih načina – zašto biste se opredelili za nešto bolno?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.