Pomoć u školi kao način flerta

Mnogo je onih koji su suviše stidljivi za flert, boje se, ne znaju kako da priđu momku ili devojci. Ukoliko ste dobar đak, ili vam dobro ide onaj predmet koji simpatiji ide loše, to možete da upotrebite kao način da priđete osobi koja vas zanima.

Kako to da učinite? Nije teško. Vidite da simpatiji neki predmet ne ide pa ne ide, dobija loše ocene na kontrolnim zadacima ili prilikom odgovaranja, vidite da taj predmet ne razume, moguće je da je i ne zanima posebno – i ponudite da joj pomognete, da joj pokažete to što ne razume. Takva pomoć će simpatiji dobro doći, jer čak i ako je taj predmet uopšte ne zanima, verovatno bi ipak želela dobru ocenu iz njega, ili bar da ne padne na popravni. A, onda kad vas nešto ne zanima, može da bude lakše ako to učite zajedno s još nekim, makar imate društvo, „podelite muku“.
U redu, ponudite pomoć, i šta onda? Ako pomoć bude prihvaćena, radite taj predmet s tom osobom, a u pauzama popričate o još ponečemu. Ukoliko vašu simpatiju taj predmet ne zanima, verovatno će želeti česte pauze, i da priča o bilo čemu drugom osim o tome, što će vam dobro doći za bolje upoznavanje s njom, samo pazite da se ne svede sve na ćaskanje, nego da joj ipak ponešto i objasnite. S druge strane, ako sve vreme insistirate na objašnjavanju gradiva i pomaganju u savladavanju istog, od boljeg upoznavanja bi moglo da ne ispadne ništa – treba naći neku ravnotežu između ta dva, što je nešto što ćete morati da učinite u hodu.
Pošto ćete zajedno raditi na nečemu, prilike za bolje međusobno upoznavanje će definitivno biti, i sasvim je moguće da će simpatija otkriti da ste mnogo zanimljivija osoba nego što je mislila, a pošto joj pomažete, već će biti sklona tome da joj se dopadnete. Nema garancija da će to bolje upoznavanje dovesti do veze, može se desiti da ipak niste jedno za drugo, simpatija ne bude zainteresovana za vas na taj način, ili vi, kad je bolje upoznate, shvatite da ipak ne želite da budete s njom. Možda bude veze, možda postanete prijatelji, možda se završi samo na tome da simpatija popravi ocenu i bude vam zahvalna na tome… Kako god da ispadne, ukoliko ne odustanete od pomaganja simpatiji u tom predmetu, nešto lepo će doći kao rezultat vaših napora – a mi vam želimo ono najlepše.

Napišite komentar