Postoje li u preterivanja u modi?

Gde je granica između ukusnog oblačenja i praćenja mode po svaku cenu? Da li tu uopšte i postoji granica i koliko je dobro biti hrabar u isprobavanju novih stilova?

Verovatno i sami poznajete neku devojku koja ima ormar pun firmirane garderobe, koja nosi ono što ste, koliko juče, videli na televiziji i koja tri dana unapred smišlja šta će da obuče. Ukratko opisano – izgleda opterećeno! Kada je ugledate, često vam pada na pamet jedna misao – koliko sati ona dnevno provodi u mislima o tome da li će obući ružičastu suknju ili crne streč pantalone i odakle joj ideja da uopšte stavi taj zeleni karmin?!

Kako preterivanje ni u jednom smislu nije dobro, tako ni u modnom. Ukoliko neko želi da po svaku cenu bude u trendu može da se izgubi u lutanju od jednog pravca do drugog i što je najgore, može se desiti da na sebi pomeša više detalja koji međusobno nemaju nikakve veze. Za sve treba biti majstor, pa tako i za određivanje neke fine granice, neke fine linije od koje počinje puko praćenje trenda samo i isključivo radi – trenda i popularnosti. Ne treba nositi nešto što nam ne odgovara samo zato što tu istu stvar nose sve naše drugarice, a ne treba ni preterivati u želji da budemo „iznad svih“.

Razmisli najpre o svojoj građi, zatim razmisli koju poruku želiš da preneseš svetu oko sebe svojom garderobom. Možda tvoja odeća govori „ne gledaj u mene želim da budem neprimetna“? Možda kaže „hej, tri dana sam smišljala ovu kombinaciju“? A možda kaže… „ako imaš mobilni i dobra kola tvoja sam“? Neka tvoja odeća kaže ono što TI želiš i trudi se da svemu što radiš daš svoj lični pečat, bez vulgarnosti.

Eksperimentisanje je u izvesnoj meri OK, čak je i poželjno, ali ako je ono preterano, može se desiti da pobrkaš signale, još gore, pobrkaće ih i oni oko tebe, zato pažljivo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.