U trendu

Pozovi je da izađete (i preživi ako te odbije)

Verovao ili ne, upotreba rečenice „ja sam šećer a ti med, zajedno smo sladoled“ često ne funkcioniše. Ako ne želiš da ispadneš prvoklasni idiot, izbegavaj takve „izlive zaljubljenosti“. Sve što ćeš dobiti sa njene strane jeste – smejanje i to ne zato što si duhovit.

Najbolje vreme da pozoveš devojku da izađete jeste kada razgovarate o nečemu uobičajenom i kada ona kaže: „Da, trebalo bi nekad da… (idemo u to izletište, u onu otkačenu prodavnicu u tržnom centru ili na klopu u kineskom restoranu)“. Tada ti jednostavno prihvati loptu i kaži: „Okej, da li ti odgovara… (odredi mesto i vreme)“.

Postavi precizno pitanje, a ne nešto uopšteno. Nemoj da kažeš: „Hej, hoćeš da se čujemo nekad?“ Umesto toga, obavi malo istraživanje oko događaja kome bi želeo da prisustvuješ sa njom. Kada čuje kako joj recituješ tačno vreme nastupa vaše omiljene grupe, znaće da si ozbiljan momak koji ume da ceni svoje, i što je još bitnije, tuđe vreme. Samim tim imaš veće šanse da dobiješ jasan odgovor.

Ako nameravaš da pozoveš drugaricu iz škole ili sa posla koju inače svakodnevno viđaš, preporučujemo ti da ne koristiš izuzetno „poverljive“ posrednike u vidu tvog druga Mićka ili neke alapače iz susednog odeljenja. Ako joj pošalješ „pregovarača“ delovaćeš prilično smušeno, da ne pominjemo to što ćeš verovatno dobiti vrlo nedvosmislen odgovor. Kada joj tvoj drugar-diplomata Mićko priđe, biće joj neuporedivo lakše da mu kaže neke stvari koje tebi nikad ne bi rekla u lice.

Bolje je da je pozoveš na neko grupno druženje. „Gomila nas ide u onaj novi restoran u sutra uveče, možda bi želela da pođeš sa nama?“ Ako joj se dopadaš, prihvatiće; moguće je da te odbije jedino u slučaju kada zaista ima neku hitniju obavezu. Ali to nije smak sveta, jednostavno je ponovo pozovi za par dana.

Ako ste zaista dobri drugovi, reci joj sledeće: „Ovo prijateljstvo mi je najvažnija stvar na svetu, ali u poslednje vreme mislim da među nama postoji nešto više od prijateljstva – pa se pitam da li i ti možda osećaš nešto slično. Ako sam samo ja u pitanju, nemoj ni najmanje da brineš, naše prijateljstvo mi je najvažnije.“ Kada joj objasniš ovo, njoj će biti lakše da kaže „ne“ ako se tako oseća.

A šta ako kaže ne? Šta onda da radiš? Nemoj da se zatvoriš u sobu, nemoj da puštaš svoju kolekciju „najvećih hitova Ace Lukasa“ i da vadiš onu flašu koju tvoj ćale čuva „za specijalne prilike“, već pročitaj redove koji slede.

Ona će ti verovatno navesti razlog zbog kog te je odbila. Ako samo kaže da nije zainteresovana, ili ako navede neki glup izgovor o tome kako je zauzeta, jednostavno reci „hvala“ i sačuvaj svoj ponos.

Najbolji negativan odgovor koji možeš da dobiješ je: „Izvini, ali ja imam dečka.“ Na ovaj način, ona te nije direktno odbila. Pokušaj da saznaš na kom nivou ozbiljnosti je njihova veza. Pitaj je koliko su dugo zajedno, da li su bliski, da li se čuju svakog dana, da li joj se on dopada, čime se bavi i gde živi.

Ako ima ozbiljnu vezu, šta da ti kažemo – izgleda da nemaš sreće. Ako je sa tim dečkom izašla tek par puta, posle izvesnog vremena je opet pozovi da izađete.

Kada te devojka odbije, nikada nemoj da uzvraćaš nekim zlobnim komentarom. Ako zvučiš ogorčeno ili sarkastično, to će samo potvrditi njenu odluku („Eto, znala sam da je takav“). Što se ljubomore tiče, reći ćemo ti samo jednu reč – nikako!

Najbolja stvar koju možeš da uradiš ako te ona „ispali“ jeste da kažeš nešto što je veoma uobičajeno, na primer: „Okej, to je cool. Možda neki drugi put“. Onda slobodno otrči u muški toalet i udaraj glavom o zid. Da, znamo da boli. Ali dešava se. Pokušaj da o svemu razmišljaš kao o važnom životnom iskustvu. Ti jesi na putu da ti neko kaže „da“, ali je sasvim normalno da pre toga jednom ili dva puta čuješ i to „ne“. U pitanju je vežba, sticanje iskustva – nečega što će ti koristiti čitavog života. Zaista. I zamisli samo koliko će dobro zvučati ono „da“ kada se napokon dogodi…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.