U trendu

Prava ljubav ili ne? (2)

Test 3: možete li da zaboravite prošlost?

Ako vas danima napada zbog dečka s kojim ste (navodno) plesale prošlog vikenda ili mu vi uporno prebacujete što se napio i upropastio vam rođendansku žurku pre tri meseca, vaša veza ima ozbiljnih problema. Upravo prevazilaženje nesuglasica iz prošlosti govori o tome da li verujete jedno drugom, te da li osećate da se takvi postupci neće ponoviti u budućnosti. Ukoliko jedno od vas dvoje zabrlja, osim ako nije reč o nečem ozbiljnom i neoprostivom (kao što je varanje ili laganje), ono drugo bi trebalo da prihvati iskreno izvinjenje i da ne prebacuje večito zbog toga. Ako to nije slučaj u vašoj vezi, možda i niste jedno za drugo.

Test 4: da li ste na istim talasnim dužinama u komunikaciji?

Komunikacija je jedan od najvažnijih faktora uspešne ljubavne veze. Ako vaš dečko razmišlja o najnovijem tipu automobila dok vi delite najintimnije tajne sa njim – možda je vreme da mu kažete zbogom. Ukoliko oboje umete da otkrijete jedno drugom svoja istinska osećanja, nade i strahove, a ne samo uzbudljive dogodovštine, vašoj vezi ne treba dodatni gas za kilometre koji vas očekuju.

Test 5: možete li da prihvatite jedno drugo baš takve kakvi ste?

Devojkama to ponekad ne polazi za rukom. Čitaju o tome kako da „poprave“ svoje momke, pokušavaju da ih promene i načine od njih savršene mladiće. Ako se vaš dečko loše oblači, treba ga ohrabriti da razvije svoj stil, ali to je jedina promena oko koje se možete truditi. Ukoliko želite da promenite osobu, znajte da to nikad ne funkcioniše. Stalna želja za „ispravljanjem“ njegovih mana ukazuje na to da je vreme da potražite nekog drugog kome ne treba popravka.

Takođe, ako vaš dečko non-stop priča o tome kako bi trebalo da se oblačite drugačije, da se više šminkate, da ne pričate toliko ili nešto slično, onda bi valjalo da on potraži drugu devojku. Budite iskreni prema sebi, znajte da će vas vaša „prava ljubav“ prihvatiti i ceniti baš onakve kakvi ste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.