U trendu

Prava odeća za vašu figuru (1)

Sa odećom je, naročito za devojke, stalno muka, stalno pitanje – a šta mi najbolje stoji? U celoj stvari zgodno je to što postoje neka prilično opšta pravila, u zavisnosti od toga kakva vam je figura (postoje ukupno četiri tipa). Ovaj tip figure je stvar nasleđa i nema veze s tim jeste li se ugojile – bez obzira na to da li ste mršave ili punije, vaš tip figure neće se menjati, pošto se svaki od ovih tipova goji na sebi specifičnim mestima. Dakle, pogledate se u ogledalo, nađete kojem od četiri tipa koje ćemo opisati pripadate i saznaćete kakva vam odeća super stoji, a kakvu bi trebalo da izbegavate. Spremni?
Tip jabuke: ne, to nema veze s obrazima rumenim poput jabuke – ako pripadate ovom tipu, gornji deo vašeg tela (grudi, struk i leđa) malo je širi, stomak je često naglašeniji. Guza je ravna, a noge tanke. Recimo, građa Dru Barimor ili Keli Ozborn. Ovakvoj figuri odgovaraju duge pantalone (idealno je u kombinaciji sa visokom štiklom), strukirane majice (daju ženstven izgled), V-izrezi na majicama (oni izdužuju), odeća od streč materijala, suknje i pantalone sa spuštenim strukom, asimetrični krojevi. Tip "jabuke" trebalo bi da izbegava kose pruge (od njih izgledaju još okruglije), kratke jakne i sportske jakne sa stisnutim pojasom, preuske majice, odeću koja previše otkriva stomak, kao i ravne cipele.
Tip peščanog sata: smatra se najženstvenijim – ramena su približno iste širine kao i kukovi, struk je izražen, česte su i izražene ženske obline (naglašene grudi i guza). Recimo, Dženifer Lopez, Kajli Minog, Džesika Simpson… Ukoliko pripadate ovom tipu, odgovaraju vam uske suknje i pantalone, smete da pokazujete dekolte (naravno, ne previše), lepo vam stoje strukirani gornji delovi garderobe i kaputi, kao i minići i suknje do kolena. Izbegavajte da nosite gornji deo kupaćeg kostima koji nije dovoljno čvrst (ukoliko ste već napravile tu grešku, savršeno vam je jasno zašto to treba da izbegavate), ne stoje vam baš najbolje suknje ispod kolena niti suknje do zgloba i svakako izbegavajte ravno krojenu odeću, pošto će ona prikriti vaš lepi struk i može učiniti da izgledate debelo i bezoblično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar