U trendu

Prednosti i mane ljubavi s prijateljem (1)

Imate najboljeg druga ili drugaricu, s kojima se znate sto godina. Ne možete da se setite vremena kad niste bili prijatelji. Onda počnete da osećate i nešto više prema toj osobi, nešto drugačije. Ne posmatrate je više samo kao prijatelja već želite i da s tom osobom budete u vezi. Međutim, oseća li i ona isto? Hoće li vam to pokvariti prijateljstvo? Šta ako veza ne uspe – da li ćete moći ponovo da budete prijatelji?

U takvoj situaciji hiljadu pitanja roji vam se po glavi, a jedno od glavnih je: treba li se upuštati u vezu s najboljim prijateljem ili prijateljicom? Na to pitanje samo vi možete dati odgovor. Mi možemo samo da vam ukažemo na prednosti i mane ljubavne veze s najboljim ortakom ili ortakinjom.

Jedna od prednosti veze s prijateljem je to što ste sasvim sigurni da vas neće iskoristiti. Zna vas već sto godina, super ste prijatelji i neće mu pasti na pamet da s vama ima samo kratkotrajnu avanturu – ako želi da pokušate, znači da je baš „zagrizao“. Sasvim sigurno zna i to da bi se, kad bi se loše poneo prema vama, cela vaša zajednička ekipa okrenula protiv njega. Nema šanse ni da vas ne poštuje – već imate prijateljstvo te osobe, što znači da vas sigurno poštuje. Ne postoji šansa da tri dana bude super prema vama, a da onda iz dosade počne da vas ismeva pred drugima.

Prvi izlazak može da bude neprijatan ili bar da imate jako veliku tremu – s prijateljem ili prijateljicom to ne može da se desi. Neće biti neprijatnih pauza u ćutanju, niti iznenadnog shvatanja da jednostavno nemate zajedničikih tema, niti uviđanja da o životu imate totalno različita shvatanja… Nema ni straha od toga da ćete izabrati mesto za izlazak koje on ili ona ne vole. Plus, i na prvom i na svim ostalim sastancima ne morate da se bojite da ćete biti pogrešno shvaćeni, da će, recimo, vaša bezazlena šala biti protumačena kao uvreda. Jednom rečju – opuštencija!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.