Preko Interneta flertuje s drugima

Ima onih koji smatraju da flert ne znači ništa, čak ni ako su u vezi. Ali, voljenoj osobi bi i te kako moglo da smeta ako flertujete s nekim sa strane, i neće joj biti nimalo lakše ako taj flert ide preko Interneta umesto uživo.
Mnogima komunikacija preko Interneta deluje kao nešto što se ne važi, što dovede do toga da, recimo, olako vređaju druge i pričaju im stvari za koje bi dobili batine da ih kažu uživo. Neki i internet flert posmatraju u "puj pike – ne važi" stilu, i to i onda kad su već u vezi. Recimo, imate dečka, oboje imate otvorene naloge na Fejsbuku, i vi tamo vidite da mnoge devojke flertuju s njim, i on flertuje s njima, olako im govori sve i svašta. Uopšte vam nije svejedno.
A kad mu skrenete pažnju na to (ili njoj, ako ste momak čija devojka to radi), kažu vam da to nije ništa, samo se malo igraju, pa ne treba to ozbiljno da shvatate, s vama su, vole vas, nisu s tim drugim ljudima nego s vama. Vi im kažete da vas to boli i povređuje, oni vam kažu da preterujete, da to stvarno nije ništa. Možda se zapitate da li su oni u pravu, da li je to stvarno ništa, a vi ste preosetljivi pa vam takvo ponašanje smeta.
Ne radi se tu o vašoj preosetljivosti, niti o tome da preterujete. Ako vi dečku ili devojci kažete da vas njihovo ponašanje povređuje, a oni odbijaju da promene to ponašanje, to znači da im je takav flert i uživanje u njemu važnije od vaših osećanja. Flert preko Interneta ili flert uživo, nema tu neke velike razlike ako se radi o nečemu što vas povređuje, a vaš dečko ili devojka ignorišu to kako se vi osećate.
I, šta da radite u takvoj situaciji? Da im vratite milo za drago, da vide malo oni kako je to? Ne, jer to ne donese ništa dobro – vi se svetite njima, onda oni opet povrede vas, pa im se vi svetite, gde je tome kraj? I, još važnije, gde je tu sreća? Umesto vraćanja milo za drago, recite im da vas takvo ponašanje povređuje i da ne želite to da trpite. Zatim sačekajte malo, i ako vidite da vaše reči nemaju efekta, potražite nekog kome su vaša osećanja važnija od hrane za ego koju dobija flertom.
Ako već toliko uživaju u flertu preko Interneta, mogli bi da flertuju s vama, a ne s nekim sa strane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.