Preosetljive devojke i momci

Veliki broj devojaka smatra da je romantika baš slatka i da i momci vole (ili da treba da vole) romantične devojke. Pa, dečaci često i sami vole romantiku, romantične devojke još više, ali i smatraju da je velika razlika između romantične i preosetljive devojke.

Postoje devojke koje smatraju da, zato što su devojke, treba da budu veoma, veoma osećajne i osetljive; i da je deo njihove ženstvenosti da baš svako svoje osećanje pokažu. Na svaku iole dirljivu scenu, čak i iz najjeftinije serije, one se rasplaču. Sve mora da bude sa srdašcima, recimo, dečku će pokloniti bokserice sa srdašcima, ili medu poput onog na slici. Oko dečka će se konstantno umiljavati, bez obzira na to ko ih gleda. I tako redom.

Da li će momci ovakvo ponašanje smatrati romantičnim, slatkim, ženstvenim? Ne. Takvu devojku smatraće preosetljivom, plačljivicom. Osećaće se nelagodno, kao da ne smeju ništa da kažu takvoj devojci, jer bi ona mogla da se rasplače, okači im se oko vrata, izblamira ih pred društvom…

Kao što smo već rekli, vole momci romantiku. Nežne dodire, poljupce, maženje, lepe gestove… Nežnost i njih može da „raspilavi“. Ima i momaka koji će se oduševiti ako im poklonite privezak u obliku slatkog ružičastog zeke – neće nositi takav privezak, ali će ih gest oduševiti. Cmizdrenje za svaku sitnicu ne smatraju, međutim, ni romantičnim, ni ženstvenim, ni simpatičnim. Smatraju ga opterećujućim, i samo žele da se sklone od osobe koja se tako ponaša.

Zato, ako imate običaj da malo-malo pa zaplačete zbog nečega, da svako osećanje pokažete, da na sve što vam je iole slatko zaskičite „jao…“, probajte malo da se uzdržite. Ne morate baš svako svoje osećanje da pokažete; dobro je nekad i „iskulirati“, pa i pokazati da sa ponekom katastrofom umete i same da izađete na kraj, da vaš dečko ne mora ujedno da vam izigrava i dadilju. Niko od vas ne traži da budete kao Lara Kroft, ali jeste poželjno da dečko ne mora svaki čas da vas zbog nečeg teši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.