U trendu

Preteške minđuše

Nemali broj tinejdžerki voli ovakav ili onakav nakit, i u tome nema ničeg lošeg. Nevolja je kada vam nakit napravi zdravstvene probleme, što se može desiti, recimo, s preteškim minđušama – velike minđuše nisu problem ako su napravljene od laganih materijala, ali neke nisu.
Ima devojaka koje ionako ne vole krupan nakit, ali ima i onih koje vole velike minđuše. Možda vam neće dopustiti da nosite previše upadljive minđuše dok ste u školi, ali vam niko neće braniti da ih nosite van škole, i mogu stvarno super da izgledaju, da i ne govorimo da neke od njih daju prijatan osećaj kad mahnete glavom ili se samo pomerite, a one se zanjišu. I podsete vas na svoje prisustvo, i vi se setite koliko vam lepo izgledaju (da vam se ne sviđaju, ne biste ih ni nosile), to vas oraspoloži i licem vam se razlije osmeh.
To je sve super, međutim, neki proizvođači nakita kao da zaboravljaju koja je svrha tog nakita, kako će se nositi. I onda naprave minđuše koje možda super izgledaju, ali su i veoma teške. Dok ih držite u ruci i kad ih kupujete, ne čini vam se da će to biti problem, ali kad ih duže nosite (celo veče, na primer), imate osećaj da vam sve više vuku ušnu resicu, prvo vam postaje neprijatno, onda počinje i da vas boli… Plus, pošto vam minđuše svojom težinom šire rupice u ušima – a te rupice su ranice – povećava se mogućnost da dođe do infekcije, što bi vas prilično bolelo, i moglo bi da potraje dok se izlečite.
Nakit je super, lepo izgleda, i vi se sa njim osećate lepše. Međutim, nećete se osećati ni lepo ni prijatno ako vas boli, ako razmišljate o tome kako vam se ušne resice sve više izdužuju i zamišljate na šta bi ličile da se izduže do poda (naravno da to ne može da se desi, ali kada vam nešto dugo i bolno vuče ušne resice, svašta zamišljate). A još manje ćete se osećati lepo i prijatno ako zbog preteških minđuša dobijete infekciju. Šta da radite ako imate takve minđuše? Jednostavno – nemojte ih nositi. Ili, nosite ih vrlo kratko, koliko da vas neko fotografiše, pa da imate lepu uspomenu i lepu fotografiju za pokazivanje. Nema tog nakita koji vredi da vas zbog njega boli i da rizikujete da dobijete infekciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.