Preživeti odbijanje

Gotovo da nema onog kome se nije, pre ili kasnije, desilo da ga odbije neko ko mu se baš dopada. Nekada toj osobi ne možete ni da priđete, toliko je nezainteresovana, a nekad kratko vreme provede s vama, pa ode bez objašnjenja. Takve situacije treba preboleti.

Ovo možda zvuči ispravno, nekom – ko to još uvek nije iskusio – možda zvuči i jednostavno, ali prilično teško ide – jer grozno boli. Naročito ako ste sa tom osobom proveli neko vreme, izlazili, ljubili se, poverovali da joj je lepo s vama, da joj nešto značite – a onda shvatite da ste upotrebljeni za kratkotrajnu zabavu, da toj osobi koja vam je delovala baš super nikad ništa niste značili. To je težak udarac na vaša osećanja i prilično gadan udarac na vaš ego. Kako to „preživeti“?

Potrudite se da ne krivite sebe što ta veza nije uspela. Niti možete nekoga da prisilite da se zaljubi u vas, niti da se ponaša korektno. Niko ne dobije baš uvek ono što želi – naučite da ponekad nešto i izgubite i da to što ne dobijete svaki put ne znači da ste luzer.

Setite se da ima još puno slatkih momaka i simpatičnih devojaka. Naravno da nakon što vam se desi opisana katastrofa neće biti nimalo lako misliti pozitivno, ali pokušajte da ne padnete u depresiju. Osoba koja je ignorisala vaše postojanje ili se poigrala vama pa vas ostavila – nije vredna toga.

Pomoći će vam ako se izjadate prijateljicama ili prijateljima (koji će vas sve tešiti i reći vam da vas ono kretensko stvorenje nije bilo vredno), a pomoći će vam i neka akcija sa bliskim osobama – basket, šoping, izlazak…

I još nešto: nemojte se zavaravati. Nemojte maštati o tome da je, da ste uradili ovo ili ono, da su neke okolnosti bile drugačije, ta veza mogla da uspe. Kad se o ovakvom fijasku radi, sigurno je da ta osoba nije bila za vas. I to je to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.