U trendu

Prijateljica ima bubuljice (2)

Stara je priča da bubuljice u pubertetu nisu ništa neobično (onda izađete iz puberteta i vidite da vi i/ili neke vaše vršnjakinje i dalje imate bubuljice). Neće vas uvek uzrujati samo vaše sopstvene bubuljice, može se desiti da vas nerviraju i drugaričine.
Postoji dosta stvari koje povodom bubuljica možete učiniti, i to ne samo tako da ne uvredite i ne povredite drugaricu već tako da obe poboljšate stanje svoje kože. Možete drugarici reći da vam je već dosta vaših sopstvenih bubuljica (nema razloga da joj pominjete njene, nije slepa, svakako je svesna da ih ima), i da je zamolite da pođe s vama u kupovinu sredstava protiv bubuljica. U toj kupovini nabavite sredstvo za čišćenje lica na bazi salicilne kiseline, kao i nešto na bazi čajevca – to su dobra dezinfekciona sredstva, a čajevac će i smanjiti crvenilo kože bez preteranog isušivanja.
Možete se poslužiti i šminkom radi prikrivanja bubuljica; pazite samo da ne nanesete previše šminke, kao i da je redovno i temeljno skinete pred spavanje, kako se problem s bubuljicama ne bi pogoršao. I tu je najbolje ne cediti bubuljice, kako se isceđeno (izvinjavamo se) ne bi pomešalo sa puderom i pravilo grudvice. Šminkanje je nešto što takođe možete raditi zajedno s tom drugaricom, i pomagati jedna drugoj (i super se zabaviti pri tom). Četkicom nanesite malo korektora, pa pudera, pa još malo korektora na problematična sredstva – to je nešto što možete raditi jedna drugoj, tako lakše ide, samo nemojte koristiti istu četkicu – to što ste vas dve super drugarice ne znači da i vaše bakterije s lica moraju da sklope blisko prijateljstvo.
Najvažnije od svega: podržavajte svoju drugaricu i stavljajte joj do znanja da je super – to će joj više pomoći da joj samopouzdanje ne opadne pod komentarima zlobnika nego sva kozmetika ovog sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)