U trendu

Prijateljice besne jer imate dečka

Slušale ste o tome, a onda se napokon desilo i vama: zaljubile ste se, i ne samo to nego se taj slatki dečko zaljubio u vas, i sad ste par! Presrećne ste – ili biste bile, kad vam sreću ne bi kvarile vaše drugarice.
Mislile ste da će biti srećne zbog vas, jer se i vi radujete kad se njima nešto lepo desi, a ima li nečeg lepšeg od ljubavi? Ali, one kao da se ne raduju uopšte. Naprotiv, kao da se ljute na vas. Manje pričaju s vama, plus kao da namerno pričaju o onome čemu niste prisustvovale (bile ste s dečkom u to vreme) a da i ne pokušavaju da vam ukratko kažu o čemu se radi, kao što, kad vam se neko naknadno pridruži u gledanju filma, ukratko ispričate toj osobi šta se dotad izdešavalo. Jasno vam je da ste neke stvari ispustile jer niste s njima onoliko koliko ranije, ali da li stvarno moraju da vam to konstantno „nabijaju na nos“? I još, kad hoćete da im pričate šta se dešava s vama, kao što ste uvek ranije razmenjivali novosti i svi su znali sve detalje o svima, one neće da vas slušaju, imate utisak da ste im dosadne. Da li vi to gubite drugarice?
Ovakve situacije su uvek nezgodne, naročito ako vam je svima to s momcima novo. Vašim drugaricama smeta što s njima provodite manje vremena, osećaju se kao da ih zanemarujete. Ne objašnjavaju vam detalje kojima niste prisustvovale jer nemaju naviku da to čine – u redu, dešavalo se ranije da neko odsustvuje zbog bolesti pa mu se kasnije prepriča sve bitno što je propustio, ali ovo nije to, vi izostajete više i češće. Ne slušaju vas kad hoćete s njima da podelite radost toga što ste s dečkom, kao što ste i inače sve i lepo i ružno delile s njima? Razmislite koliko često pričate o dečku, a koliko o drugim stvarima. Ako skoro samo o dečku pričate, moguće je da im je dosadno da toliko slušaju o njemu (a moguće je i da vam malčice zavide ako same još uvek ili trenutno nemaju momka).
Šta učiniti? Zamolite drugarice da vas saslušaju i zatim im recite da se osećate kao da vas odbacuju i da vas to boli jer ih sve jako volite i uopšte ne želite da ih izgubite. Recite da volite dečka i ne želite da ga se odreknete, ali da to ne znači da njih volite išta manje nego ranije, i zamolite ih za razumevanje onda kada s nekim dešavanjima niste u toku.
Kad pričaju o nečemu čemu niste prisustvovale, ne oklevajte da se raspitate o detaljima. Ako samo ćutite dok one pričaju o tim stvarima, može se desiti da im ne padne na pamet da to činite da se ne biste blamirale neznanjem, nego zato što vas ne zanima. Dakle, sve što ne znate, pitajte, pitajte za sve detalje koji vas zanimaju, ne stidite se da zapitkujete jer tako pokazujete da vas i dalje i te kako interesuje sve živo što se svakoj od njih dešava.
Što se priče o vašem dečku tiče, možete biti sigurne da ih zanima da čuju o tome – ali ne žele da im pričate o dečku, dečku, i samo o dečku. Dakle, pričajte vi o momku, ali u umerenim količinama, i ne samo o njemu, već i o drugim zanimljivostima, o stvarima o kojima ste i pre razgovarale s njima (muzika, filmovi, šminka, garderoba – što više uobičajenih tema, to bolje, jer im tako pokazujete da ste i dalje ona stara, ona njihova drugarica koju toliko vole, ne neka čudna nova osoba koja je u stanju samo na svog dečka da misli i kao da jedva čeka da ih otkači i otrči njemu u zagrljaj).
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar