U trendu

Prijateljice se druže s nekim ko vam smeta

Kada bismo se svi dobro slagali, ili bar kad nam niko ne bi bio odbojan, život bi nam možda bio jednostavniji. Međutim, nije ništa neobično da se jedna ili više vama dragih osoba druže s nekim ko se vama ne sviđa, ili vam je i odbojan, i da onda ne znate šta tu da uradite.
Recimo, ima ta devojka koja vam se zbog nečega još pre tri godine nije dopala, i ostala vam je odbojna. Svim silama ste se trudile da je izbegavate – nije da ćete se počupati ili nešto slično, ali vam se ona jednostavno ne sviđa i ne želite je u svojoj blizini. A onda, od pre nekog vremena, vaše drugarice su počele da se druže i s tom devojkom. Uskoro treba da bude i neko okupljanje, i pozvale su i nju. Pitaju vas da li vam smeta što se druže s njom i što su je zvale, znaju da se vas dve izbegavate, ali vama je glupo da kažete da vam smeta, neprijatno vam je da to učinite, pa se pravite da je sve u redu, a u sebi ključate.
Nije dobra ideja na takav način lagati drugarice. Ne savetujemo da im kažete da biste toj devojci najradije oči iskopale (nadamo se da ne biste!), ali ne treba ih lagati. Šta učiniti?
Možete pokušati da bolje upoznate tu devojku. Ako je učinila nešto što vam je smetalo pre nekoliko godina, i od tada ste je izbegavale, moguće je da ste u međuvremenu u sopstvenoj glavi "od komarca napravile magarca", da to uopšte nije bilo toliko krupno. A možda se i ona u međuvremenu promenila, samo što to niste bile u prilici da primetite jer se držite dalje od nje. Možete pokušati.
U svakom slučaju, bilo da se odlučite da bolje upoznate tu devojku ili ne, ne treba da se stidite da drugaricama kažete kako se osećate. Prijateljice su vam, zar ne? Prijateljice vas neće terati da se osećate neprijatno, ne ako znaju da vam nešto baš smeta. Ako stvarno ne možete da podnesete društvo te devojke, recite to drugaricama i onda se s njima dogovorite o nekoj varijanti u kojoj se niko neće osećati loše.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar