U trendu

Prijateljima se ne gleda kako se mazite s momkom

Nekada se desi da nastane problem između vas i vaših prijatelja jednom kada nađete dečka: znatno manje se viđate s njima, ili ih u potpunosti zanemarite. A nekada je problem i drugačije vrste – i vi i vaš momak redovno „visite“ s vašim prijateljima, ali njima smeta što se vas dvoje ljubite i mazite.
U takvoj situaciji može se desiti da vam ništa ne bude jasno. Zašto im to smeta? On vam je dečko, volite ga, naravno da ćete se ljubiti i maziti s njim, nećete valjda da se (konstantno i ne u šali) bijete? U redu, manje pričate sa svojom ekipom nego ranije, nekada se prosto izgubite u ljubljenju s dečkom, ali i dalje ste tu, viđate ih. Da nije problem u tome što su ljubomorni na vas?
Mada i malčice ljubomore od strane onih koji u tom trenutku nemaju dečka ili devojku nije isključeno, često se ne radi o tome. Zapravo, najviše je stvar mere. Zaista će malo kome smetati ako se s dečkom držite za ruke, naslonite se na njega, zagrlite jedno drugo, ponekad se poljubite (bez jezika i bez toga da poljubac traje pola sata!), ali veća količina maženja, ma koliko vas dvoje uživali u tome, uopšte nije zabavna kad se posmatra sa strane. Takve stvari bi ipak trebalo raditi samo onda kad ste nasamo.
Ali, vama je tako lepo s dečkom, niste u stanju da se umerite u maženju kad ste s njim! Ima i takvih veza, i u tome nema ničeg lošeg – samo bi bilo uputno, ako je već takav slučaj, da s društvom bar povremeno izađete samo vi, bez dečka (on može da izađe sa svojim društvom, ili već da radi ono što inače radi kad nije s vama). Tako ćete društvu moći da posvetite punu pažnju i nećete im davati povoda da kolutaju očima jer ste naizgled izašli s njima, a zapravo se s vama ne može razgovarati jer i oči i uši i sve ostalo imate samo za svog momka.
A šta ako se ne ponašate neumereno, nego vašem društvu smeta čak i najkraći poljubac, i čak razgovaraju o tome da vas izbace iz ekipe? Onda oni preteruju (sasvim je moguće da to ne čine iz zle namere, samo nisu navikli na to da je neko iz društva u vezi) – zamolite ih za razumevanje toga što ste zaljubljeni i pitajte ih šta će se desiti kad i oni nađu nekog, da li će svako iz ekipe ko je u vezi biti izbačen. To bi trebalo da bude dovoljno da ih navede na razmišljanje, kao i na to da postanu malo tolerantniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)