Prirodan izgled za svaki ten

Sigurno ste već mnogo puta čule i pročitale da je za tinejdžerke najlepše kad izgledaju prirodno – bez mnogo šminke. Otprilike, da se vidi da tu ima nešto malo šminke, ali da i dalje deluje potpuno prirodno. U redu, ali šta to za vas konkretno znači? Kakve bi tačno proizvode trebalo da upotrebljavate, pa da s njima delujete prirodno – sigurno neće iste boje pristajati devojci koja ima ten kao Nikol Kidman i onoj koja ima ten kao Šakira. Ako imate ovakve nedoumice, evo kako je, s obzirom na ten koji imate, najlakše postići prirodan izgled.
Ako imate prirodno bled ten: koža će vam super izgledati ako nanesete podlogu koja se samo presijava (malčice se presijava). Tako zadržavate sopstvenu boju, a ipak se nešto primećuje (naravno, ovo kada vam je uopšte neophodna bilo kakva podloga). Svetle oči moguće je lepo istaći crvenim ajlajnerom (duž ivice gornjeg kapka ide malo deblja linija) i s nekoliko slojeva crne maskare. Na usne možete naneti ružičasti sjaj (za večernju varijantu taj sjaj može da bude sa šljokicama).
Ukoliko vam je ten maslinast, neće vam dobro pristajati ružičasti tonovi. Podloga za šminku boje meda idealna je za ovakav ten. Za oči koristite tečni ajlajner, koji ćete pažljivo naneti duž ivice gornjeg i donjeg kapka, kao i nekoliko slojeva maskare za uvećanje volumena i produžavanje trepavica. Ako želite i senku za oči, najbolje su one zlatnih nijansi. Što se usana tiče, u toku dana možete da koristite bezbojni sjaj, a uveče usne oivičite bež olovkom i nanesite bež ruž za usne.
Uz izrazito taman ten najbolje idu zlatni i zemljani tonovi. Ako koristite podlogu za šminku, neka bude bronzane boje – malo bronzanog rumenila na očnim kapcima, obrazima i bradi može izgledati efektno. Uveče će lepo delovati bela ili svetlobež sedefasta senka, a možete koristiti i veštačke trepavice koje ćete skratiti na odgovarajuću dužinu. U tom slučaju nisu vam neophodni ni maskara ni ajlajner. Za što prirodniji izgled usana idealan je neutralan sjaj s malo svetlucavih čestica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.