Prirodni izgled

Večita dilema tinejdžerki: kako da dobro izgledaju, kako da izgledaju super, neodoljivo, fenomenalno? Jedan od načina da se pripomogne neodoljivom izgledu je svakako šminka; ipak, tu treba biti oprezan, to jest, imati meru. Ukoliko preterate sa šminkom, može vam se desiti da izgledate kao klovn (klovnovi nisu neodoljivi), ili kao da ste premazane ratničkim bojama (ni ratnici nisu nešto neodoljivi, bar ne najvećem broju dečaka).

Prirodni izgled, malo potpomognut šminkom, nekako uvek ispadne najbolje rešenje – to je, recimo, savet koji daje Klaudija Šifer, čuvena manekenka koja se nakon mnogo uspešnih godina povukla da bi se posvetila porodici.

Klaudija Šifer i dalje, gde god da izađe, izgleda doterano, ali ona to postiže uz minimum šminke. Ona ima običaj da kaže kako šminka treba samo da koriguje ponešto i da osveži lice, te da greše devojke koje preteruju sa šminkanjem, koje se šminkaju kao da stavljaju ratničke boje. Ova greška naročitu štetu nanosi leti, kada koži najviše treba dopustiti da diše i zato je Klaudijin savet svim devojkama: što manje – to bolje.

Sama Klaudija od šminke koristi sjaj za usne, maskaru i korektor – zato njeno lice i dalje izgleda mladalački i prirodno. Jedino uveče dodaje i crveni ruž. Sad, kad su letnji dani i velike vrućine, treba biti posebno pažljiv sa količinom šminke koju ćete naneti na lice.

Naravno, koliko i kako ćete se šminkati jeste stvar vašeg izbora, ali vam mi najtoplije preporučujemo da izbegavate puder. Zbog visokih temperatura, lako i brzo ćete se oznojiti – a znate i same kako tada izgleda puder na licu: prljavo i razmazano. Verovatno je najbolje da prihvatite savet čuvene manekenke: stavite samo sjaj za usne, nabacite osmeh i izgledaćete neodoljivo!

Valjda profi manekenka zna o čemu govori…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.