U trendu

Problem s velikim grudima (2)

Nije mali broj devojaka koje bi bile presrećne da imaju velike grudi – ali ni devojkama s velikim grudima nije lako, to može da im napravi velike probleme i izazove jake bolove. Srećom, s time nije nemoguće izaći na kraj.
Telesna težina. Kolike će vam biti grudi delom zavisi od genetskog nasleđa, a delom od vaše telesne težine – što ste buckastije, grudi će vam biti veće. Razmislite o svojim navikama u ishrani, da li jedete previše i da li jedete pravu hranu, ili svaki čas posežete za grickalicama, slatkišima i masnom hranom. Nipošto nemojte držati drastične dijete, ali ako imate višak kilograma zbog nepravilne ishrane, i počnete pravilnije da se hranite i usled toga smršate, moguće je i da će vam se grudi u nekoj meri smanjiti.
Doktor. Preduzele ste prethodna tri koraka (nabavljanje dobrog grudnjaka, vežbanje, regulisanje ishrane i telesne težine), primenjujete ih već neko vreme, ali vas i dalje zbog velikih grudi bole leđa? Obratite se lekaru u domu zdravlja, on vas može poslati fizioterapeutu koji će odrediti koje su vam još vežbe potrebne radi ojačavanja mišića i korigovanja držanja.
Hirurgija. Ukoliko ništa ne pomogne, ili ne pomogne u dovoljnoj meri, postoji i mogućnost hirurgije kojom bi vam bile smanjene grudi. Ovo je korak kome se pribegava samo u krajnjim slučajevima, kada postoji ozbiljan medicinski problem, i nikako ne treba posezati olako za tim, jer je operacija rizična.
Ispravite se i nasmejte! Nemojte se stideti svojih grudi, budite ponosne! Setite se koliko bi devojaka žarko želelo grudi kao što su vaše. Uzmite u obzir da je grudima, jednom kad počnu da rastu, uglavnom potrebno oko pet godina da dostignu punu veličinu. Ukoliko su počele da vam rastu kad ste imale deset godina, jer ste bile buckaste, a sad imate petnaest, verovatno su dostigle punu veličinu i neće dodatno rasti, osim ako se baš ugojite. Pazite na ishranu, ojačajte vežbama, nabavite dobar grudnjak, ispravite se i budite ponosne!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.