U trendu

Problemi s roditeljima voljene osobe (1)

Sigurno ste videli bar neku komediju u kojoj glavni junak ili junakinja imaju probleme s roditeljima voljene osobe. Takvi problemi dešavaju se i tinejdžerima i prilično su iritirajući. Dovoljno je zastrašujuće prići devojci ili dečku koji vam se dopadaju i početi vezu. Ume da bude pomalo zastrašujuće i kada stvari postanu dovoljno ozbiljne (ne kao-pred-brak ozbiljne, ali ipak) da bude vreme i da upoznate roditelje svog dečka ili devojke. Dobro, i oni su ljudi, i to upoznavanje nije nešto čega bi u normalnim okolnostima trebalo da se plašite – ali šta ako im se ne dopadnete? Šta ako traže od svoje ćerke ili sina da prestanu da se viđaju s vama jer im se vi zbog nečega niste dopali? Najpametnije rešenje u toj situaciji jeste da pokušate da saznate zašto im se ne dopadate („zato što su kreteni“ je izuzetno retko tačan odgovor) i da onda nađete način da im se ipak dopadnete.

Ono što u samom startu treba da saznate jeste da li se njeni/njegovi roditelji protive tome da njihovo dete uopšte ima ljubavne veze, ili im se baš vi lično ne dopadate. Ako je ovo prvo u pitanju, to je prvenstveno problem vaše devojke ili vašeg dečka – da se izbore za slobodu da mogu da se upuštaju u ljubavne veze (niko nije premlad za bar nekakav oblik ljubavne veze – i u prvom osnovne možete da se sa simpatijom držite za ruke i da je cmoknete u obraz – ili da je golicate). Na vama je da se ponašate pristojno (roditelji obično cene lepe manire) i odgovorno (vaša devojka ili vaš dečko treba da se vrate kući u „pristojno vreme“) i, naravno, da pružite podršku voljenoj osobi. To može da bude prilično naporno, ali ako vam je do te osobe stalo, svakako je vredno truda.

Ako se radi o tome da se vi lično ne dopadate njenim/njegovim roditeljima, pokušajte da saznate šta je to što im smeta kod vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.