U trendu

Problemi s roditeljima voljene osobe (2)

Generalno uzev, roditelji vole kada osoba s kojom im dete izlazi ume pristojno da se ponaša, oblači se pristojno (odeća ne bi trebalo previše da otkriva, pirsinzi i/ili tetovaže retko donose popularnost kod roditelja, kao i nošenje simbola na kakve roditelji nisu navikli, ili nošenje majica ili dukseva s mrtvačkim glavama, kosturima, zombijima i slično – da, znamo da se radi o običnoj „Metallica“ majici, ali roditelji ne vole da im ćerku izvede neko ko nosi majicu s iskeženom lobanjom). Pomaže i ako ste dobar đak u školi i ako imate bar nekakve planove šta ćete sa sobom u životu i ako niste „problematična osoba“, a naročito pomaže ako se njihovo dete vrati kući onda kada su oni tražili da se vrati kući.

Dobro, trudite se vi da se pristojno ponašate, ali to, izgleda, nije dovoljno. Moguće je da želite da se dopadnete roditeljima svoje devojke ili svog dečka, ali želite i da ostanete svoji (recimo, to što nosite odeću kakvu oni baš i ne odobravaju ne znači da ste loša osoba, samo vam se dopada takva odeća). Šta onda? Može da bude dobra fora da roditelje voljene osobe pozovete na kafu. Samo njih dvoje – vaša devojka ili dečko ne treba da budu prisutni.

Kada budete na kafi, učtivo pričajte s njenim/njegovim roditeljima, pružite im priliku da saznaju više o vama kako bi shvatili da njihovo mezimče ne izlazi ni sa kakvim psihopatom niti sumnjivom osobom, već s nekim ko je/ga voli i ko se trudi da je/ga mazi i pazi. Već i sam poziv trebalo bi da vam donese pozitivne poene kod roditelja voljene osobe, jer će im signalizirati da vam je zaista stalo do njihovog deteta, kada ste se odlučili na korak za koji je ipak potrebno dosta hrabrosti. Svakako će ceniti vaš trud. Onda je na vama da ih šarmirate i, u osnovi, uverite da je njihovo dete s odgovornom osobom koja ga stvarno voli – što je ono što je roditeljima najbitnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.