U trendu

Problemi sa tankom kosom

Tanka kosa može da vam napravi dosta problema. Ono što je prednost tanke kose jeste to što je poput svile, nežna i veoma prijatna na dodir. Super! Međutim, kad je vlas tako tanka, kosa deluje kao da joj nedostaje živost, a to već i nije tako lepo. Kosa se lako mrsi, plus nema bujnost, a pokušaj da napravite neku frizuru može vas baciti u depresiju. Ipak, uz nekoliko trikova i tanka kosa može izgledati jako lepo.

Korisno je znati da tanka kosa reaguje na svaku promenu. Slučajno vam se desi da nanesete samo malo više šampona, regeneratora ili pene za učvršćivanje – i vaša kosa izgleda još gore. Užas! Zato je neophodno biti vema pažljiv prema takvoj kosi, maziti je i paziti, da tako kažemo. Za tanku kosu najbolji je neki neutralan, blag šampon za često pranje kose.

Pri svakom trećem pranju ovaj šampon možete zameniti nekim kvalitetnim šamponom za bolji volumen – tako će vaša kosa izgledati znatno bujnije. Ovi šamponi su super jer pomažu da se vlasi kose ne slepe – slepljena kosa nikad ne deluje baš privlačno, a ako je kosa tanka, utisak je još i gori.

Sa tankom kosom je muka živa kada pokušate da oblikujete frizuru. Ukoliko upotrebite fen i četku za uvijanje, možda vam se i posreći pa frizura izdrži par sati. Zbog toga vam je neophodan stvarno dobar frizer, koji će vašu tanku kosu pravilno ošišati. Najbolji izbor je poluduga kosa ili, ako volite klasiku, „paž“ frizura – ona uvek deluje uredno. U zavisnosti od umeća vašeg frizera, tu su i mogućnosti za dobijanje izgleda veće bujnosti tamo gde to nedostaje.

Tanku kosu je dobro redovno, ali vrlo umereno šišati. Vrhovi ovakve kose se vrlo brzo „zamore“, pa, ako ste previše revnosni u šišanju, mogu da se razdvoje i frizura će vam onda izgledati neuredno.

Da rezimiramo, pravila za negu tanke kose su sledeća: često pranje blagim neutralnim šamponom (ne preterujte sa količinom!), koji se prilikom svakog trećeg pranja može zameniti šamponom za bujnu kosu, plus redovni odlasci dobrom frizeru, koji će vam pravilno ošišati kosu. Fen i četku za uvijanje zaboravite, sem, eventualno, za neke posebne prilike. To je to! Frizura će vam biti uredna, a kosa će vam delovati bujnije i privlačnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.