U trendu

Problemi u školi i veza

Neko bi se, videvši naslov ovog teksta, mogao zapitati kakve veze imaju problemi u školi i ljubavna veza. To su dve sasvim odvojene stvari, zar ne? U principu jesu odvojene, ali mogu da imaju uticaja jedna na drugu. Ne mislimo sada na to da se može desiti da zbog ljubavne veze zanemarite školske obaveze (tačno je da se to može desiti, ali se isto tako može desiti da, srećni zbog prelepe ljubavne veze, prosto zablistate i u školskim obavezama, jer ste veseliji i jer imate mnogo više volje i energije za sve).

Ono na šta mislimo jeste situacija kada imate problema u školi, a vaš dečko ili devojka za to ne znaju. Veza vam je na početku, on ili ona su sasvim solidni đaci, a vi, trenutno ili konstantno, imate problema u školi. Niste sigurni da li da im za to kažete.

Nije da želite da ih lažete niti da nešto sakrijete od njih. Međutim, ako su oni sasvim dobri đaci, šta ako pomisle da ste luzer kad im kažete da imate probleme u školi? Šta ako vas ostave zbog toga? Vaš dečko ili devojka vam se dopadaju; nemate ni najmanju želju da ih izgubite, naročito ne zbog škole.

Ukoliko ovako razmišljate, nemojte! Nemate razloga za to. Dečko ili devojka koji prihvataju da izlaze samo s nekim ko nema problema u školi su jako površne osobe – šta ćete s takvima? Nijedan normalan dečko ili devojka neće vam zameriti što vam škola baš ne ide najbolje. Međutim, mogu vam zameriti što nešto krijete od njih. Plus, ako ste neraspoloženi zbog školskih problema, a oni ne znaju zbog čega ste neraspoloženi, mogu da pomisle da ste neraspoloženi zbog njih – da su oni problem. Ne želite da to pomisle, zar ne?

Dakle, ako ste u ovakvoj situaciji, skupite hrabrost i recite voljenoj osobi o čemu se radi. Ukoliko ste s osobom koja je vredna toga da bude s vama, neće vas odbaciti zbog ovog priznanja, naprotiv – ceniće to što ste im priznali u čemu je problem, imaćete njihovu podršku, a moguće i pomoć u savladavanju gradiva. Samo hrabro i verujte osobi s kojom ste u vezi. Ako je veza prava, nećete se razočarati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.