U trendu

Proleće na tvom licu

Opisati trend u šminkanju za ovu sezonu je lako upadljive oči, zlatna koža. Moda je i u ovoj oblasti svežija i atraktivnija, naglašava prirodnost i optimizam, opuštenost i lagodnost života. Lepota življenja vratila se u modnu inspiraciju i skinula teške okove prošlosti, odnosno revije retrospektiva.

Da bi dala svom licu suncem okupanu boju, koristi puder u prahu sa bronzanom osnovom. To je iz mnogo razloga, prvenstveno dermatološke prirode i tvojih godina, bolje od tamnije nijanse tečnog pudera. Zatim stavi rumenilo zlatnog sjaja, mnogi proizvođači imaju tu boju zvanu „golden shimmer“. Njega nanesi na obraze od jagodica do linije kose.

Za savršen izgled usana preporučuje se ruž u formi sjaja, koji je prirodniji a na usnama izgleda daleko zanimljivije i izazovnije. Ako voliš previše upadljive nijanse ruža, drži se nežnijih tonova kad šminkaš oči. Isto pravilo važi i u obrnutom slučaju, ako si hrabro istakla oči, ostavi usne neutralnim. Preterivanje može izgledati vulgarno na mladom licu.

Boje koje treba koristiti za deo oko očiju su sledeće: ljubičasta, plava, zelena i žuta. Nijanse boja ne obuhvataju previše veliki opseg, jedna reč – jarko. Pokušaj da izvedeš onaj dim efekat, prvo ajlajner, a zatim senka preko ajlajnera za malo zamućenu boju. Bolje je nastojati da boja izgleda prirodno i lepršavo, preterivanje te nikud neće odvesti. Obrati pažnju na obrve, oblikovanje i popunjavanje sa olovkom za jednu nijansu svetlijom od prirodne boje obrva.

Zelenooke nikad neće izgledati lepše. Zeleno i jeste proleće, a recept za predstojeće je sveže i svetlo, priroda na tvom licu. Suptilne nijanse zelenog. Smaragdne boje, boje trave, vijetnamsko zelene, sa sivim primesama, zelene oči će doći do potpunog izražaja sa novim trendom. Tamnozelene oči se savršeno slažu sa ružičastim usnama, držite se samo teme – veselo i sveže lice, tek okupano suncem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.