U trendu

Prvi sastanak (2)

Juče smo počeli priču o prvom sastanku time kako se fizički pripremiti za njega (nega tela, garderoba, šminka). Danas pročitajte o čemu je zgodno unapred razmisliti da ne bi došlo do neprijatnih zastoja ni u akciji ni u razgovoru, kao i šta ne bi trebalo učiniti, ma koliko se opustili i zaneli.
Dobro je unapred isplanirati kud ćete ići, da ne bi došlo do neprijatne stanke tipa: „Kuda ćemo? Ne znam, kud god ti hoćeš, ti biraj. Ne znam, biraj ti…“. Još je i bolje da imate nekoliko ideja, za slučaj da ona prva zbog nečega omane. Neke mogućnosti: bioskop, odlazak nekud na klopu ili na sok, zabavni park (super za ludiranje), muzej ili izložba (ako oboje volite takve stvari – tu onda možete fino da se raspričate o svemu što vidite i da i ne primetite da ćaskate kao da se znate godinama), šetnja po parku ili obalom reke ili jezera, pozorište (ako ga oboje volite), može i utakmica ako vas to oboje zanima (neke momke bi verovatno oduševilo da im devojka predloži utakmicu kao mesto za prvi sastanak – ali samo ako i ona zaista voli sportove i prati ih, a ne ako će se na utakmici dosađivati).
Na prvom sastanku ćete sasvim sigurno pričati. Svako bi voleo da kaže nešto jako smešno, pametno, nešto čime će dečka ili devojku oboriti s nogu, i jeste zgodno ako smislite nešto slično, ali nije neophodno. Bitno je da imate o čemu da pričate, pa nije loša ideja unapred smisliti neke od mogućih tema za ćaskanje. Predlozi: pregledajte novine i časopise koji vam se nađu u kući u potrazi za nečim interesantnim; ako idete u bioskop, pozorište ili na izložbu, potražite nekoliko prikaza onoga što ćete videti, kao i zanimljive detalje o tome. Predmet priče može da bude i škola (biće dosta tema ako ste u istom odeljenju, a ako niste, moguće je da ipak ima nastavnika koji vam oboma predaju, predmeta koje oboje volite i slično); možete pokušati i da se unapred raspitate o interesovanjima svog dečka ili devojke i da o tim stvarima naučite nešto više pre prvog sastanka, a možete i da uvežbavate pričanje nekoliko viceva (ako utvrdite da vam pričanje viceva ne ide i da se osećate glupo dok to radite, izbegavajte tu varijantu).
Sad, ako izgledate i osećate se dobro, i uživate na prvom sastanku, nije nemoguće i zaneti se i otići predaleko – učiniti nešto zbog čega ćete kasnije žaliti. Pokušajte da sledeće stvari ne uradite: ogovaranje ma koga, kršenje dogovora koji imate s roditeljima (mogu posle toga da vas kazne), pijenje alkohola, drogiranje (da, tu spada i „vutra“), pušenje na nagovor dečka ili devojke, a da vi to ne želite, seks (osim ako to zaista oboje želite – ne dopustite da vas nagovore ni na šta što vi sami ne želite), bilo šta što bi vam moglo ugroziti bezbednost.
Ukratko, najlepši prvi sastanak je onaj na kome se oboje možete ponašati prirodno, ostati svoji i lepo se zabaviti – tada će doći i do drugog, trećeg i još mnogo lepih sastanaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.